Bár a hagyományos, másfél hetes Művészetek Völgye sajnos elmarad idén, a szervezők gondoskodtak róla, hogy ne maradjunk fesztiválélmény nélkül 2020-ban sem. Idén szeptember 3-tól négy Völgyhétvégén élvezhetjük a legnevesebb magyar zenekarok koncertjeit, akik közül öten születésnapot is ünnepelnek.

Erik Sumo Band 15

Tövisházi Ambrus megkerülhetetlen alak a magyar alternatív zenében, és egyik talán legismertebb és legkedveltebb formációja idén ünnepli 15. születésnapját. Az Erik Sumo Bandet kacat-western-extrém-popzenekarként definiálták, és rendszerint olyan előadók vendégeskednek a dalokban, mint Harcsa Veronika, Kiss Erzsi, Pápai István vagy Pándi Balázs.

Ráhangolódó dal:

Kiscsillag 15

Még emlékszem azokra az évekre, amikor a Kiscsillagos Lovasi András „új” zenekaraként, a Kispál utódjaként emlegettünk, ami sokkal „maibb” és populárisabb elődjénél. Megdöbbentő a felismerés, hogy ez ilyen régen volt már, és hogy a Kiscsillag pár év múlva betölti a Kispál és a Borz életkorát… És ha mindez nem lenne elég, most az elsők között hallhatjuk élőben az új lemezt, a Tompa késeket, hiszen a covid miatt az ő lemezbemutatójuk is csúszott.

Ráhangolódó dal:

Irie Maffia 15

Az Irie Maffia a Kiscsillaghoz hasonlóan az elmúlt 15 év legjobb dalaiból válogat, így egyaránt örülhetnek azok, akik még a Bomboklaat-érában szerették meg őket, és azok, akik a Fluor Tomis időszakra esküsznek. Ráadásul Senáék bandája szintén termékenyen töltötte a karantén időszakát, ugyanis ők is összehoztak egy jubileumi lemezt, amit egyelőre be sem mutattak. Ha szerencsénk lesz, kapunk belőle egy kis ízelítőt.

Ráhangolódó dal:

30Y 20

„Nem magunkon, rajtuk, rajtatok látjuk az idő múlását. magunkon miattatok vesszük észre, és tőletek tanulunk magunkról. A 30Y egy zenekar, ennyit érdemes tudni. De ezt érdemes. Amit csinálunk, azt nektek kell érteni, és ha ti érteni akarjátok, mi vagyunk” – írta a zenekar jubileumi koncertje kapcsán, amire szomorúan konstatáltuk, hogy sajnos már minden jegy elkelt. Azonban csüggedni így sincs okunk, hiszen a Művészetek Völgyébe is elhozzák azt a hangulatot, amit a Kobuci népe átélhet szeptember elején.

Ráhangolódó dal:

Hobo 75

Földes László nem vallja magát se színésznek, se zenésznek, se írónak − ha erről kérdezik, csak annyit mond, „Ő Hobo". Bár valójában a három kategória közül bármelyikbe beleférne, vitathatatlan, hogy egyedülálló egyéniség a hazai rockzene világában. Egy ilyen hosszú munkásságból nehéz kiemelni a legfontosabb dalokat, verseket vagy szerepeket, de Hobo a Művészetek Völgyés koncertjén minden bizonnyal kísérletet tesz erre.

Ráhangolódó dal:

Kiemelt fotó: 30Y / Sinco

A Völgyhétvégék programja itt olvasható.