7, MAGYAR SAJTÓ

Kultpol

Heltai Péter

Újságíró, producer, könyvkiadó. Filozófia-történelem szakon szerzett diplomát Kolozsváron. 1990?től az MTV-ben dolgozik műsorvezetőként, szerkesztőként, műsorigazgatóként, producerként. Többek között az Aktuális és a Záróra alapító főszerkesztője, a Feszti körkép, a KultúrházMa, a Körhinta producere. Az InfoRádió és a Budapesti Kommunikációs Főiskola egyik alapítója. Több könyv szerzője, kiadója. 1996-ban Pro Minoritate Díjat kapott. 2007-ben a Filmszemlén, Dér Andrással közös munkáját, A 7 főbűn-t tudományos-ismeretterjesztő kategóriában a legjobb rendezés díjával tüntették ki, a Kamera Hungárián pedig színes riport kategóriában kapott fődíjat.
 

Kiss Róbert Richárd

Turisztikai szakújságíró. Az ELTE magyar-történelem szakán szerzett diplomát, itt végezte doktori iskoláját. A világ 155 országában forgatott útifilmet, készített tudósításokat. A Magyar Rádió riportere, a Magyar Televízió szerkesztője volt. Jelenleg egy golfmagazin és egy turisztikai kiadvány főszerkesztője. Több rangos lap turisztikai szakírója. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Mai Magyar Nyelvi Tanszékén oktat. Számos könyve jelent meg. A Tv2 Világszám Magazinjának házigazdája, és az InfoRádió Világszám műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Alkotóközösség tagjaként Pulitzer-emlékdíjas újságíró.
 

Veiszer Alinda

Műsorvezető, riporter. A Gödöllői Református Líceumban szerzett érettségit, majd a Szegedi Egyetem kommunikáció szakán diplomát. A Klubrádióban kezdte a szakmát. 2004-ben riporterként dolgozott Az Este című műsorban. Később a Kultúrház, és a Miért? című történelmi magazin házigazdája lett. 2008-ban a Nyugat 100 vetélkedő, egy évvel később pedig a Radnóti 100 éve című sorozat műsorvezetőjeként láthattuk. 2006 nyarán indult portrésorozata, a Záróra, melyet az m2 ötödik éve sugároz. Munkásságát Junior Prima-díjjal is elismerték.