fbpx

37 díjazottnak ítélték oda a KÓTA elismeréseit

kultpol 2022. 01. 23.

Idén 14 kategóriában 37 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA díját, amelyet a magyar kultúra napján adtak át.

Átadták az idei könyvtári és közművelődési díjakat – képekkel

kultpol 2022. 01. 23.

Átadták a Minősített közművelődési intézmény címeket, a Közművelődési Minőség Díjat, valamint a Minősített könyvtár címeket szombaton a magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Zene Házában.

Megújult a Magyar Képtár állandó kiállítása Marosvásárhelyen

Art&Design 2022. 01. 22.

Átrendezve, felújított helyiségekben nyílt újra péntek délután a Magyar Képtár állandó tárlata a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

A Magyar Nemzeti Levéltár új kiállítása a Várkert Bazárban

kultpol 2022. 01. 22.

A tárlaton látható például egy 1791-ből származó, 36 darabból álló zselatinminta-, azaz korabeli leveskocka-gyűjtemény is.

Megnyílt a Magyar Zene Háza

kultpol 2022. 01. 22.

Tízéves tartalmi és műszaki tervezés, majd építkezés után nyílt meg szombaton a Liget Budapest projekt keretében felépült Magyar Zene Háza, amely vasárnaptól a nagyközönséget is várja koncertekkel, interaktív állandó kiállítással, zenepedagógiai foglalkozásokkal és számos egyéb programmal.

Balázs Imre József, Jánosi Andrea és Kató Emőke kapja idén az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjat

kultpol 2022. 01. 22.

Irodalom kategóriában Balázs Imre József költő, irodalomkritikus, szerkesztő, irodalomtörténész; képzőművészet kategóriában Jánosi Andrea grafikus, illusztrátor; előadó-művészet kategóriában Kató Emőke színművész kapja idén az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjat – közölte szombaton a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Megnyílt az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár

Irodalom 2022. 01. 22.

Az evangélikus egy­há­z or­szá­gos köz­pont­já­nak épü­le­té­ben ja­nu­ár 21-én felavat­ták az Es­ter­há­zy Péter és Gitta Könyv­tá­rat.

Gárdonyi Géza-emlékévet terveznek idén Egerben

kultpol 2022. 01. 21.

Gárdonyi Géza-emlékévet terveznek idén Egerben az író halálának 100. évfordulója alkalmából – jelentette be pénteken a megyeszékhely polgármestere a 10 éves Kepes Intézet ünnepi sajtóeseményén.

Átadták a Szeged Kultúrájáért díjakat és a Kölcsey-érmeket

kultpol 2022. 01. 21.

Apró Ferenc helytörténész és Kiszin Miklós zenepedagógus, bőgőművész kapta idén a Szeged Kultúrájáért díjat, amelyet a Kölcsey-érmekkel együtt pénteken adtak át.