fbpx

A publikálás jövőjéről tartott konferenciát a Mathias Corvinus Collegium

hírek 2023. 01. 28.

A Mathias Corvinus Collegium az online média változó környezetéről, a könyv- és lapkiadás piacáról rendezett eseménysorozatot Nemzetközi Konferencia a Publikálás Jövőjéről címmel.

Bemutatták a Batthyány-Strattmann László életéről szóló dokumentumfilmet

kultpol 2023. 01. 28.

Boldog Batthyány-Strattmann László címmel dokumentumfilmet forgatott Kiss Stefán Mónika a „szegények orvosaként” ismertté vált és több ezer ember látását megmentő Batthyány-Strattmann László életéről; az 50 perces alkotást pénteken mutatták be Budapesten.

Román–magyar konzorcium alakítja át a marosvásárhelyi Színház teret

kultpol 2023. 01. 27.

Román és magyar cég alkotta konzorcium nyerte a marosvásárhelyi Színház téren épülő innovációs központ és mélygarázs tervpályázatát – közölte Soós Zoltán polgármester.

500 pályamunka érkezett a nemzetközi Petőfi műfordítói pályázatra

kultpol 2023. 01. 27.

Mintegy 500 pályamunka érkezett a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett nemzetközi műfordítói pályázatra.

Aranyat nyert a Néprajzi Múzeum alkalmazása

hírek 2023. 01. 26.

A digitális gondolkodás és a digitális megoldások újszerű, innovatív, ötletes megvalósítását díjazó Pixel Perfect Awards megmérettetésen kiosztott hat arany elismerés közül egyet a Néprajzi Múzeum gyűjteményeire épülő motívumalkotó alkalmazás nyert el január 25-én.

Másfél milliárd forintos korszerűsítési program kezdődik a táncművészeti egyetemen

kultpol 2023. 01. 26.

Versenyképességi fordulat történt a magyar felsőoktatásban, olyan kiválóságaink vannak, mint a Magyar Táncművészeti Egyetem, amely képzési szerkezetével Európa élvonalában van – mondta Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön.

„Hatszáz négyzetméter összefüggő kiállítási tér jön létre”

Art&Design 2023. 01. 26.

A szentendrei MűvészetMalom felújítása során váratlan meglepetés is érte a szakembereket, amikor egy lezárt és vélhetőleg elfeledett ajtóra bukkantak. Az új lehetőségeket adó fordulatról Prosek Zoltán, a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) igazgatója számolt be lapunknak.

Európa legveszélyeztetettebb örökségi helyszínei között a Herman Ottó Múzeum és a Memento Park

hírek 2023. 01. 25.

A miskolci Herman Ottó Múzeum épülete és a budapesti Memento Park is felkerült Európa legveszélyeztetettebb örökségi helyszíneinek listájára.

Pályázatot hirdet a Himnusz népzenei feldolgozására a gyulai Erkel Emlékház

kultpol 2023. 01. 25.

Zenei pályázatot hirdet népzenészeknek, népzenei együtteseknek a Himnusz című költemény megírásának 200. évfordulója tiszteletére a gyulai Erkel Ferenc Emlékház, illetve az intézményt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft.