fbpx

Artisjus: negyedével csökkent a dalszerzők jogdíja a járványhelyzet miatt

kultpol 2021. 05. 18.

A zenei alkotók összességében 2,2 milliárd forinttal kevesebb jogdíjat kapnak, mint tavaly.

Zsoldos Dávidot választotta elnöknek a Magyar Zenei Tanács

kultpol 2021. 05. 17.

Az elnökség a következő három évben szinte változatlan összetétellel működik tovább.

Átadták a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat

kultpol 2021. 05. 17.

A magyarországi nemzetiségek kultúrájáért végzett tevékenységek szakmai elismerésében 13 személy, illetve szervezet részesült.

Hatalmas az érdeklődés a magyar kultúra iránt Kínában

kultpol 2021. 05. 17.

Megnyitása óta, nyolc esztendeje vezeti a Pekingi Magyar Kulturális Intézetet dr. Buslig Szonja Andrea sinológus, régész. 2012-ben nagyon határozott elképzelésekkel érkezett Kínába: szerette volna a Magyarország-brandet felépíteni. Arról beszélgettünk vele, hogy milyen eredményeket ért el, és mennyire ismernek, kedvelnek bennünket a kínaiak.

Felavatták Tandori Dezső és felesége síremlékét a Fiumei úti sírkertben

kultpol 2021. 05. 16.

Tandori Dezső kultusza továbbélésének első állomásaként avatták fel a Jovánovics György szobrászművész által készített emlékművet.

Fekete Péter: Igazi ünnep a közművelődési és kulturális intézmények újranyitása

kultpol 2021. 05. 15.

Fekete Péter a Nemzeti Művelődési Intézet országos közművelődési megnyitó eseménysorozatán azt mondta, ez a hét a kulturális ágazat minden intézménye számára egy igazi ünnep, hiszen ezek a helyszínek hosszú hónapok óta vártak arra, hogy működésük lényegi elemét, a látogatókat, a közönséget újra üdvözölhessék falaik között.

Megújul a Patay-kastély Abaújszántón

kultpol 2021. 05. 15.

Még az idén megkezdődik Abaújszántó cekeházi városrészében a Patay-kastély felújításának első szakasza, erre magyar–szlovák együttműködésben 140 millió forintot fordítanak.

Országos kiállítással nyitnak a közművelődési intézmények

kultpol 2021. 05. 14.

A Nemzeti Művelődési Intézet közel ezer magyarországi közművelődési intézmény, valamint a 14 legjelentősebb kulturális központ részvételével nyitó közművelődési eseménysorozatot szervez. A május 15-én, tíz órakor kezdődő program részleteiről Szedlacsek Emíliát, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatóját kérdeztük.

Megújul a szécsény-benczúrfalvai Benczúr-kúria 

kultpol 2021. 05. 14.

Benczúr Gyula festőművész 1910-ben vette meg a kúriát, ott élt és dolgozott haláláig, 1920-ig. Az épületet most felújítják, új turisztikai funkciókat alakítanak ki benne, a beruházás alapkőletételét pénteken tartották.