Megkezdheti a kifizetéseket pénteken a Színházi Szolidaritási Alap

kultpol 2020. 04. 09.

Pénteken megkezdheti a kifizetéseket a Színházi Szolidaritási Alap, miután csütörtökön a Fővárosi Bíróság határozata alapján bejegyezték.

Teljesen felújítják a zalaegerszegi Göcseji Múzeumot

kultpol 2020. 04. 09.

Látványos szakaszához érkezett a zalaegerszegi Göcseji Múzeum neobarokk műemléképületének és kiállítótereinek teljes külső és belső felújítása.

Felmérés: a koronavírus-járvány várható hatásai a hazai múzeumokban

kultpol 2020. 04. 09.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából múzeumi szakemberek körében végzett online kérdőíves felmérést a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja.

A cigányság és a magyarság mindig számíthatott egymásra

kultpol 2020. 04. 08.

A cigányság és a magyarság mindig számíthatott egymásra a sorsfordító időszakokban – mondta el Schmidt Mária történész, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumi tagja a nemzetközi roma napon, szerdán, hozzátéve: a közalapítvány kampányt indít, hogy bemutassa a rendszerváltoztatás roma hőseit.

Baán László: politikailag kényesebb kérdéseket is megoldottunk már

kultpol 2020. 04. 07.

A Liget-projekt miniszteri biztosa beszélt a változtatási tilalom megkerüléséről szóló törvényjavaslatról, a fővárossal folytatott egyeztetések hiányáról és a múzeumok online lehetőségeiről is.

Új szellemi kulturális örökségek kerülhetnek az UNESCO listájára

kultpol 2020. 04. 07.

A lipicai lótartás és a magyar vonós zenekari hagyományok is felkerülhetnek az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára, amely az egyes országok nemzedékről nemzedékre hagyományozódó közösségi tudását gyűjti össze. A solymászat hagyományához újabb országok csatlakoztak.

Virtuális hagyományaink címmel pályázatot hirdet a Hagyományok Háza

kultpol 2020. 04. 07.

A Ti megálmodjátok, mi segítünk megvalósítani című tender online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére szól, a felhívás benyújtási határideje április 15.

Megállapodott a kormány és a főváros a színházak működési feltételeiről

kultpol 2020. 04. 06.

A kormány és a fővárosi önkormányzat hétfőn megállapodást kötött a budapesti színházak működésének biztosítása érdekében. A megállapodás 2024. december 31-ig szól – olvasható Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester közös közleményében, amelyet a Miniszterelnökség juttatott el az MTI-hez.

Könyveket, folyóiratokat tett elérhetővé online a Történettudományi Intézet

kultpol 2020. 04. 06.

Az intézet munkatársai a járványhelyzet miatt segíteni szeretnék a kutatókat, egyetemistákat, tanárokat, diákokat és mindenkit, aki érdeklődik a történelem iránt.