fbpx

Fiatal, amatőr könnyűzenészeket támogat a debreceni önkormányzat

kultpol 2021. 03. 05.

Megháromszorozza az idén a debreceni rocksuli támogatását az önkormányzat: a tavalyi egymillió forint után ebben az évben hárommillióval támogatják a több mint 30 éve működő civil kezdeményezést, további négymillióra pedig a zenei támogatási programban pályázhatnak fiatal, amatőr könnyűzenészek – közölte a cívisváros kulturális alpolgármestere pénteken.

Lőrinczy György a Szentendrei Teátrum új igazgatója

kultpol 2021. 03. 05.

A Szentendrei Teátrum új igazgatói posztjáról döntött március 3-án a polgármester a képviselőtestülettel való egyeztetés után.

A Teátrumi Társaság vándorfesztivállá alakítaná a POSZT-ot

kultpol 2021. 03. 05.

A Magyar Teátrumi Társaság elkötelezett abban, hogy továbbra is legyen országos színházi fesztivál, úgy vélik azonban, hogy a vándorfesztivál a helyes forma a jövőben.

A designt és innovációt segíti a MOME a Veszprém-Balaton EKF projektben

kultpol 2021. 03. 04.

Stratégiai megállapodást kötött csütörtökön a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és Veszprém-Balaton 2023 Zrt.: az együttműködés részeként az egyetem hallgatói és az oktatók a dizájn és innováció területén segítik az Európa Kulturális Főváros (EKF) projektjeinek sikeres megvalósulását.

POSZT – A pécsi városvezetés elkötelezett a színházi fesztivál megszervezése mellett

kultpol 2021. 03. 04.

A pécsi városvezetés kiemelt figyelmet fordít tradicionális színházi fesztiváljának megszervezésére és feltételeinek megteremtésére – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) jövőjéről kiadott közleményében.

Pályázat összművészeti előadások létrehozására

kultpol 2021. 03. 03.

A Bethlen Téri Színház ismét meghirdeti a Találkozások tehetségprogram színházi alkotói pályázatát.

EJI: Újabb gyorssegély a jövedelem nélkül maradt művészeknek

kultpol 2021. 03. 03.

Harmadik alkalommal döntött a járvány kezdete óta rendkívüli szociális támogatási keretről az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI). Ezúttal 60 millió forintot különítettek el a meghosszabbított hatósági korlátozó intézkedések következtében nehéz helyzetbe került előadóművészek megsegítésére.

A bezártság növelte a műtárgyak iránti keresletet

kultpol 2021. 03. 02.

Miközben a korlátozó intézkedések miatt az elmúlt egy évben a műtárgypiacon az értékesítési csatornák beszűkültek, Magyarországon a kereslet nőtt. Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.

SZFE − A legmodernebb eszközökkel készülhetnek a filmes hallgatók

kultpol 2021. 03. 01.

A legkorszerűbb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetébe.