fbpx

Az utolsó simításokat végzik a Budavári Palota Szent István-termén

kultpol 2021. 07. 27.

Hamarosan befejeződnek a munkálatok az újjászülető Szent István-teremben a Budavári Palotában. A több évig tartó munka utolsó szakaszában már helyére került Szent István mellszobra az ország legnagyobb Zsolnay-kandallóján, a szakemberek felszerelték a csillárokat és a falikarokat, valamint elhelyezték azokat a pirogránit képeket is, amelyek Árpád-házi királyokat és szenteket ábrázolnak – tájékoztatott a Várkapitányság.

Podcastot indított a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program

kultpol 2021. 07. 27.

Podcastot indított a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa (EKF) program, az első adásban Can Togay János művészeti és kreatív főtanácsadóval beszélgettek.

356 koncert- és rendezvénysorozat valósulhat meg

kultpol 2021. 07. 27.

A kormány támogatásával 356 koncert- és rendezvénysorozat jut csaknem 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Fotópályázatot hirdet a Nemzeti Ifjúsági Tanács

kultpol 2021. 07. 27.

„Együtt. Újra.” – A civil közösségi élet újraindulásának bemutatása fiatal szemmel címmel hirdet fotópályázatot a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT); a kezdeményezés célja a civil szervezetek programjainak és a közösségi élet újraindulásának bemutatása.

Új közösségi tér jön létre a Bőköz Fesztivál egyik településén

kultpol 2021. 07. 26.

Új közösségi tér és egy huszonnégy férőhelyes apartmanház jön létre a Bőköz Fesztivál egyik településén, a Baranya megyei Ormánságban fekvő Drávacsehiben.

Osztrák állami díjat kapott Krasznahorkai László

kultpol 2021. 07. 26.

Krasznahorkai László kapta idén az Osztrák Állami Díj az Európai Irodalomért elismerést, a díjat hétfőn Salzburgban adta át az írónak Andrea Mayer osztrák művészeti és kulturális államtitkár.

Jelentősen nő a kultúrstratégiai intézmények támogatása

kultpol 2021. 07. 26.

A Nemzeti Kulturális Tanács tagjait adó tizenhét kultúrstratégiai intézmény állami támogatása 2021-től 13,5 milliárd, 2022-től 17 milliárd forinttal emelkedik – jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten.

Budapest zöldfejlesztéseiről beszélgettek a Művészetek Völgyében

kultpol 2021. 07. 25.

Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára a beszélgetést követően úgy fogalmazott: szakmai szinten konszenzus alakult ki a teendőkről, hiszen az éghajlatváltozás negatív hatásait mindenki hasonlóan látta.

Elstartolt a Jászsági Randevú

kultpol 2021. 07. 25.

A város önkormányzata által szervezett Jászsági Randevú elnevezésű kétnapos rendezvény első napján Kásler Miklós, aki egyben a rendezvény fővédnöke is, azt mondta, napjainkban „pergőtűz alatt van minden, ami érték": az ember, az emberi identitás.