A várandós anyukáknak szóló koncerteket Szeretethang címmel rendezik meg. Az egészen piciket Búgócsiga címmel várja koncertsorozat. A Zene Tér Kép-sorozat az óvodásoké, akik interaktív foglalkozásokon, játékosan ismerkednek testközelből a hangszerekkel és a zenével. A 6 és 12 éves közötti korosztályt a Nemzeti Múzeummal közös Unokák és nagyszülők koncertekre várják, kézműves foglalkozással és tárlatvezetéssel egészülnek ki a hangversenyprogramok.

2021. április 24-én Beethoven I. és IX. szimfóniája hangzik majd fel, a karmester a zenekar amerikai művészeti vezetője, Daniel Boico és a világhírű Charles Dutoit lesz, aki 2021-ben búcsúzik el a karmesteri dobogótól.

Beethoven Missa Solemnisét 2021 januárjában a Müpában, a Szőke Tibor Mesterbérlet első előadásaként adják elő, a zenekart Kovács János vezényli. A Mesterbérlet februári előadásán Maxim Vengerov vezényelni és hegedülni is fog. Május 25-én, a Bartók Béla születésének 140. évfordulójára tervezett ünnepi gálakoncerten a világhírű hegedű- és brácsaművész, Pinchas Zukerman lesz az együttes vendége.

Kobajasi Kenicsiro
Fotó forrása: zeneakademia.hu

Az új évadban, Daniel Boico zeneigazgató mellett az állandó vendégkarmesterek, Kesselyák Gergely, Takács Nagy Gábor és Csaba Péter is vezényelnek majd. Tiszteletbeli vendégkarmesterük Kobajasi Kenicsiro, akihez csaknem ötven éves barátság fűzi az együttest a zenekar Japán turnéján áll majd a karmesteri pulpitusra. Az ünnepi évadban eljön az együttes több volt vezető karmestere. Dirigál majd többek között Gál Tamás és Kollár Imre is.

További kiemelkedő művészek is közreműködnek majd a zenekarral, többek között Ránki Dezső, Ránki Fülöp és Bogányi Gergely zongoraművész, Szabadi Vilmos hegedűművész, a külföldiek közül Jean-Efflam Bavouzet zongoraművész és Gustav Rivinius gordonkaművész, de színpadra lép majd a tizenkét éves Kelemen Gáspár is.

Nyitókép: MÁV Szimfonikusok, forrás: mavcsoport.hu