Német-belga-cseh koprodukcióban készült el az egész estés családi animációs film, a Fritzi – Egy forradalmi mese. Alapja a Fritzi ott volt című gyerekkönyv, amely az 1989-es közép-kelet-európai változásokat egy kislány szemszögéből mutatja meg.

A 90 perces film elkészítésén mintegy hétszázan dolgoztak szerte a világon, még Kínában is. Ebből a magyar animációs csapat 25-30 percnyit, körülbelül a film egyharmadát alkotta meg.

Az alkotás az 1989-es rendszerváltás és a berlini fal leomlása körüli történéseket eleveníti fel. A főszereplő kislány, Fritzi barátnője, Sophie a nyári szünetben Magyarországra utazik a családjával, ezért a kutyáját Fritzire bízza. Sophie és családja a nyár elteltével sem tér haza Kelet-Németországba. Fritzi megtudja, hogy Sophie a családjával Nyugat-Németországba távozott. Fritzi elhatározza, hogy megkeresi a barátnőjét, hogy visszaadja neki a kutyusát.

Németországban és Csehországban októberben már bemutatták az alkotást, azóta külföldön már több díjat is kapott.

A Fritzi Egy forradalmi mesét szombaton 19 órától láthatja a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínházban a 17. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál zárófilmjeként.