„Évek óta terveztük, hogy fellépünk Várdai Istvánnal, most végre sikerül. Az est során Friedrich Gulda osztrák zeneszerző versenyművét fogjuk együtt előadni, amely csellóra és klasszikus fúvószenekarra íródott, utóbbi helyett most big band fog szólni, pontosan megegyező létszámban, néhány hangszer kiváltásával” − árulta el Kollmann Gábor szaxofonos, a Budapest Jazz Orchestra vezetője.

Mint megjegyezte, óriási kihívást jelent az idén 22 éve alakult zenekara számára, hogy egy másik műfajban, magas színvonalon tudják megmutatni magukat. A január 13-i Várdai István-est bevételét jótékony célra, az autizmussal élők segítésére fordítják.

Kollmann Gábor kitért arra, hogy a Zeneakadémia-beli koncertet megelőző napon, január 12-én vasárnap a Budapest Jazz Clubban lépnek fel, ezúttal Halper László gitárossal együtt. A zenekar január 6-án az Erkel Színházban László Boldizsár 50. születésnapi koncertjén indította az évet, és az év első napjai máris meghozták a szakmai elismerést: a JazzMa oldal szavazásán a Budapest Jazz Orchestra lett az év legjobb hazai big bandje lett.

Nyitókép forrása: Újbuda Média