Medveczky Balázs csatornaigazgató kiemelte: A Dal az egyetlen olyan műsor, amely új magyar dalok megszületését teszi lehetővé. Újdonság, hogy az idén a hét szombat estén zajló műsorfolyamban a zsűri által kiválasztott legjobb négy döntős dal előadója kap pénzjutalmat, nem csupán a végső győztes.     

A Dal 2021 győztese a pénzjutalom mellett lemezfelvételre és videoklip készítésére is lehetőséget kap, valamint a Petőfi Zenei Díj Év Dala elismerését is elnyeri – tette hozzá Medveczky Balázs. A műsor 10. évadába több mint 400 dalt neveztek.     

A dalválasztó műsorban két különdíjat is átadnak majd, A Dal 2021 – Legjobb Dalszöveg Írója és A Dal 2021 – Felfedezettje elismeréseket. A versenybe jutott alkotások mindegyike részt vesz az online akusztik dalversenyen is, és elnyerheti A Dal 2021 – Legjobb akusztik felvétele címet.     

A Dal 2021 mezőnyében több ismerős névvel találkozhatnak a nézők: Kállay Saunders András Haza jövök, a Kaukázus együttes Egyetlen szó, Radics Gigi Egy vagy velem, Csondor Kata Bosszúállók című dalával indul a versenyben. A versenyzők teljes listája a műsor internetes oldalán (adal.hu) érhető el. A zsűri tagjait később jelentik be.     

A Dal 2021. január 30-tól indul a Duna Televízió műsorán, a döntő március 13-án lesz.

Nyitókép: Kállay Saunders, forrás: a zenekar Facebook-oldala