A Depeche Mode Global Spirit nevű turnéjával bejárta az egész világot, 115 koncertet adtak több mint hárommillió néző előtt. A filmben a turné legutolsó állomásán, a berlini Waldbühne erdőkkel körülölelt színpadán felvett koncertjelenetek mellett személyes hangvételű dokumentumrészletek is szerepelnek hat Depeche Mode-rajongó szülővárosából.

A rajongók történetein keresztül feltárul, miként tudott a zenekar népszerűsége töretlenül növekedni csaknem negyven éve tartó karrierjük során.

Az alkotás bemutatja a zene nyelvtől, lakóhelytől, nemtől, kortól és körülményektől független közösségépítő erejét.

A látványos képi világú film rendezője a holland Anton Corbijn, aki a nyolcvanas évek óta dolgozik együtt a Depeche Mode-dal. 1986-ban az A Question of Time volt az első klip, amelyet az együttesnek rendezett, ezt további tizennyolc követte azóta. Számos koncertfilmet is készített a Depeche Mode-nak, és harminc éve ő tervezi valamennyi DM-lemez borítóját.

A Depeche Mode: Spirits in the Forest című film országszerte több mint ötven moziban (a fővárosban tíz helyen) látható november 21-én, néhány moziban további napokon is műsorra tűzik a filmet.