A National Geographic új kétrészes sorozatában Sir Ranulph és Joseph Fiennes megkísérlik újra végigjárni Sir Ranulph úttörő jelentőségű 1971-es expedíciójának útvonalát a kanadai rengetegben. A széria bemutatója június 1-jén lesz.

101_HellOrHighWater_FiennesReturntToTheWild_22.jpg
Fotó: National Geographic

A Sir Ranulph Fiennes: Vissza a vadonba című sorozatban a legendás felfedező, Sir Ranulph Fiennes és unokatestvére, a mások mellett a Szerelmes Shakespeare című filmből, A szolgálólány meséje és az American Horror Story sorozatokból is ismert, többszörösen díjazott színész, Joseph Fiennes Kanada lenyűgöző tájait járják, de a történetben a két rendkívüli férfi elmélyülő kapcsolata, élettel, betegségekkel, öregedéssel kapcsolatos gondolatai és Sir Ranulph visszaemlékezései is fontos szerepet kapnak.

Joseph sokáig csak távolról csodálhatta híres rokona életét, hisz Sir Ranulph a Himalája csúcsaitól az Antarktisz jégmezőiig folyamatosan a világot járta. Öt évvel ezelőtt azonban Joseph csatlakozhatott unokatestvére legendás 1969-es nílusi felfedezőútját megismétlő expedíciójához, ami erős alapot teremtett a mostani vállalkozáshoz.

A műsorban Sir Ranulph őszintén beszél az egészségi állapotáról, köztük nemrég diagnosztizált Parkinson-kórjáról, de a két férfi olyan témákat is érint, mint az öregedés, az emberi gyengeség és a szerelem.

„Számomra ez egy rendkívül izgalmas belső utazás volt Rannel. Egy lelki kaland, mely a kapcsolódásról és az újrafelfedezésről szólt – mondja Joseph Fiennes. – Ez az expedíció jóval többet jelentett a puszta fizikai akadályok legyőzésénél; a családi kötelékek elmélyítése és az élet váratlan csavarjainak bogozgatása legalább ilyen fontos szerepet játszottak benne. Hívok mindenkit, hogy csatlakozzanak ehhez a különleges külső és belső utazáshoz, tudjunk meg többet barátságról, kitartásról, a közösen szerzett élmények szépségéről!”