Az április 29. és május 12. között zajló idei fesztivál a számos színházi és zenei program mellett több izgalmas filmes eseményt, illetve vizuális performanszt is ígér.

Nice Ladies
A Nice Ladies című filmet a Szub/Verzión nézhetjük meg

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál időpontja egybeesik Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának huszadik évfordulójával. Így a szervező Budapest Brand Nzrt. olyan programokat is válogatott a fesztivál kínálatába, amelyek az Európához fűződő gondolati és érzelmi viszonyunkat dolgozzák fel.

Május 7. és 9. között a cseh szervezésű, de számos közép-európai közreműködővel megvalósuló Little Europe Filmfesztiválon a nők veszik át az irányítást, miközben felfedezik a kortárs közép-európai filmművészetet.

Ismét lesz szabadtéri mozi a Városháza udvarán. A Szub/Verzió május 6. és 8. között olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, akik arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül. 

Susan Sontag 1993-ban érkezett az ostromlott Szarajevóba, hogy színre vigye a Godot-ra várva című darabot. A Ne sírj értem, Szarajevó című dokumentumfilm a darab alkotóival és szemtanúkkal készített interjúk segítségével ad megható beszámolót az ostromlott Szarajevóról. 

A Szeánsz Necromancy dokumentarista VR-performansz egy időutazás, amely miközben a múltba repít, aktuális problémáinkkal is szembesít. A felújított Merlin épületében megvalósuló különleges rendezvényen egyszerre csak két fő tud részt venni.