A MANAKY triója − Krecsmáry Zsolt (ének, dob), Koroknay András (basszusgitár) és Kálmán András (billentyűs hangszerek) − nem ismeretlen a hallgatók számára, hiszen külön-külön olyan zenekarokban játszanak, mint a Paso, az Európa Kiadó, a Van filmzenekar vagy a Los Orangutanes.

A jamaikai zene iránti szenvedélyükkel töltik meg a MANAKY-t, de rengeteg más helyről is inspirálódnak. Zeneileg hatással van rájuk tulajdonképpen minden, amit hallgatnak, így rengeteg műfaj keveredik és teszi igazán modern hangzásúvá a projektet.

A dalszövegek tekintetében generációs problémák gyökereihez nyúlnak vissza és hozzák könyörtelenül a felszínre azokat a témákat, amikről beszélnünk kell és érdemes. Nincs ez másképp legújabb, Kyana Run Weh című dalukkal sem, amiről a következőképp mesélnek:

„A kizsákmányoló világ, amit magunknak teremtettünk, fenntarthatatlan és ellentmondásos:

nem akarod hogy afrikai gyerekek bányásszák ki a az új telefonodhoz az ásványokat, mégis megveszed; nem akarod a palackozott vízzel mérgezni sem magadat sem a Földet, de megveszed.”

Az egyáltalán nem könnyed téma feldolgozásához hosszú zenei kísérletezés vezetett. A zenekar szerint az irány a Black Uhuru militáns, sötét mégis funkos hangzása volt, ezt keverték saját, zsigeri ötleteikkel. A végeredmény egy nagyon érdekes egyveleg, ami jól kifejezi apokaliptikus világunkat.

A Kyana Run Weh egy egészen egyedi videóval együtt debütál. Egyszerre színes képekkel és a környezetszennyezést bemutató, sokkoló felvételekkel operál, ami remekül reflektál a fentebb említett problémákra. A kisfilm rendezője Regős Ábel − az ő nevéhez fűződik többek közt az egyik legnézettebb 2016-os magyar dokumentumfilm, a Lili − , aki többféle technikával is dolgozott.

„2D és papírkivágásos animációs technikával készült a videó. A képeket  Nagy Judit Borbála képzőművész tervezte, a művészi képalkotás igénye így nyilvánvalóan hangsúlyos szerepet kapott a folyamatban. Rengeteg régi újságot, képeslapot és antik bazárban talált régiséget szkenneltünk be és használtunk fel.”

A Kyana Run Weh egyben előfutára a MANAKY jövőre tervezett új nagylemezének is.