Az osztrák-magyar hadiflotta 37 éves orvosa 1908 nyarán robogott át a Han folyó fölött átívelő Hangang vasúti hídon és érkezett meg a szöuli Namdemun állomásra. Bozóky ugyan csak egyetlen napot töltött a városban, de ez nem akadályozta meg abban, hogy felfedezze annak legizgalmasabb látványosságait a Kjongbokkung királyi palotától kezdve a Pagoda parkig.

A hajóorvos, akinek hobbija volt a fotográfia, megörökítette az embereket, akikkel találkozott és a tájakat, amelyeket bejárt, olyan képgyűjteményt hátrahagyva, amely bepillantást enged a Koreai Császárság mindennapjaiba.

 Felvételein megmutatta a múlt és a jelen találkozását egy császárságban, amely ugyan megnyitotta kikötőit a világ előtt a 19. század végén, de megőrizte hagyományait. Bozóky megfigyelte és le is jegyezte, hogy milyen hangulat uralkodott a császárságban, amelyet nem sokkal a látogatását követően, 1910 augusztusában a Japán Birodalom annektált.

A hajóorvos egészen a nyugaton fekvő kikötővárosig, Csemulphóig (ma Incshon), valamint a déli Puszanig eljutott, varázslatos képeket készítve a part menti mindennapokról.

Élményeiről később a Két év Keletázsiában című könyvben számolt be: a gyűjteményben saját fotói, úti beszámolói, valamint az utazás során vásárolt egyéb dokumentumok sorakoznak.

A budapesti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményében lévő képeinek egy része jelenleg a Szöuli Történeti Múzeumban vendégeskedik a Koreai Köztársaság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulója alkalmából.