Negyedik alkalommal látható önálló kiállításként a Texhibition című válogatás, amely magyar és külföldi textilművészek újdonságait mutatja be a 25. születésnapját ünneplő Eventuell Galéria kiállítás- és rendezvénysorozatán.

A kezdeményezést Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező indította 2015-ben azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet egy Magyarországon korábban vezető szerepet betöltő iparágra, annak tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre, emellett elősegítse a gyártók és tervezők közötti párbeszédet, valamint hozzájáruljon a piaci alapú együttműködések létrejöttéhez is.

A kiállítás az utóbbi négy év lakástextil-fejlesztéseiből látható válogatás a különböző generációkhoz tartozó, eltérő stílust és tervezői attitűdöt képviselő alkotók legkülönfélébb technikákkal elkészített lakástextiljeiből.

Az eddigi fejlesztés során közel 150 minta és színvariációból álló prototípuskollekció jött létre, amelyet a projektben részt vevő tervezők szabadon felhasználhatnak, illetve hosszú távon közösen keresik a további értékesítési, fejlesztési lehetőségeket, nemzetközi kapcsolatokat.

A kiállítás szervezői és rendezői Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész. Nevükhöz fűződik többek között a másfél évtizedes múltú, magyar és külföldi tervezőket bemutató Határtalan Design kiállítás és rendezvénysorozat. A Texhibition esetében is hagyomány már, hogy a magyar tervezőké mellett külföldi designerek munkái is láthatóak lesznek.

A kiállítást a világhírű Wiener Werkstätte cég alapítójának leszármazottja, a cég 1985-2012 közötti tulajdonosa, Reinhard Backhausen nyitja meg.

Bővebb információ itt érhető el.