fbpx

A közösségekre fókuszál a 2. Doku7 fesztivál

2023. február 9-től második alkalommal szervezi meg az Erőművház és Erzsébetváros Önkormányzata a Doku7 dokumentumfilm-fesztivált. A vetítéseket közönségtalálkozók és kerekasztal-beszélgetések kísérik.

Februárban és márciusban hét héten keresztül olyan magyar alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők, amelyek rendkívül sokszínű és változatos formában mutatnak be társadalmi témákat és élethelyzeteket. Márton Dorottya, Becz Péter, Kapás Tibor Albert és Fuchs Máté, valamint Elek Sára rendezők munkáit magyar nyelven és angol felirattal vetítik majd a 7. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központban.

Az alkotások ezúttal közösségeink erejére fókuszálnak, a közösségben való gondolkodás és létezés, az együttlét mai napi relevanciáját mutatják és láttatják. 

Márton Dorottya két alkotással szerepel a programban. A Transzvarieté című filmjének főszereplője, Zsófi ikonikus része a magyar LMBTQ-színtérnek a 90-es évek óta. Jelenleg csütörtöktől szombatig Zsófinak öltözve lép fel a Ver Deco Clubban. A Babaházban önéletrajzi ihletésű rövidfilm a gyerekkori traumák művészet általi leküzdéséről és az identitásformálás lehetőségeiről. 

Becz Péter Virágpor és Törökméz című filmje családi archív dokumentumfilm egy házasságról, amelynek hősei, a 80-as évek Magyarországán egy fiatal házaspár Isztambulból csempésznek farmert és aranyat. Kapás Tibor Szilánkok című rövid dokumentumfilmje Molnár Viktória az Utcáról Lakásba Egyesület szociális munkás napjait követi nyomon. Fuchs Máté A.J. című munkája egy olyan férfit mutat be, aki önkéntes elvonulásban él a társadalom tekintetének elérésén kívül. Becz Péter Szerelem 1.0-e egy belső coming out, visszaemlékezés az első igazi szerelem pillanataira, amikor még nem értjük a másságunkat. Elek Judit Sára Megállója Terénybe, egy kis észak-magyarországi faluba visz.

A Doku7 eseményeinek moderátora: Benedek Ágota forgatókönyvíró. A részletes program itt található.

Nyitókép: Jelenet Fuchs Máté: A.J. című dokumentumfilmjéből

A rovat további cikkei