A Cinéfondation, Cannes egyik hivatalos válogatása, 1998 óta vonultatja fel a filmes egyetemisták és fősikolások által alkotott legjobb diploma- és kisjátékfilmeket. Évente mintegy 2000 alkotás érkezik be, melyből idén 17 vizsgafilmet választott ki a bizottság.

A Gryllus Dorka és Kenéz Ágoston főszereplésével készült, kis költségvetésű film, szűk beállításokkal és portrészerű képekkel mutatja meg egy majdnem hétköznapi kapcsolat kialakulását, ahogy az a főszereplők arcán lejátszódik. Kornél, a tizenéves filmőrült és Hanna, a kissé elvarázsolt negyvenes egyedülálló nő találkoznak. Aztán pár nap múlva találkoznak még egyszer, és lassan ráébrednek, hogy több közös van bennük, mint gondolták. A két, elsőre eltérő személyiség között hasonló múltbeli élményeik miatt – vagy éppen azok ellenére – valószínűtlen viszony kezd kialakulni.

Bár idén a koronavírus-járvány miatt nem a megszokott kereteken belül tartották meg az eseményt, egy rövidebb formában végül megrendezték október 27 – 29. között, így a fiatal alkotók személyesen vehettek részt a seregszemlén.

Magyarország mellett Izraelből, az Egyesült Királyságból, Argentínából, Romániából, Indiából, Svájcból, az Egyesült Államokból, Dél-Koreából, Franciaországból, Lengyelországból, Portugáliából, Németországból és Szlovéniából érkezett kisfilmek kerültek a legjobbak közé. 

Az Agapé rendezője és forgatókönyvírója, Beleznai Márk, jelenleg diplomafilmjét készíti elő, hétvégenként pedig a Cirko-Gejzírben dolgozik mozigépészként.

A 16 perces alkotás további szereplője Egri-Rónay Benjamin, operatőre Barna Máté, vágója Kőváry Dániel, zeneszerzője Obbágy Máté.