A MAHASZ fizikai hanghordozók eladásait mérő top 40-es lista élére került A Memory Of Our Future című progresszív rock albumot a trendekkel szembe menve analóg technikával rögzítették.

Leslie Mandoki Németországban élő zenész-producer az A Memory Of Our Futur lemezbemutató sajtótájékoztatóján az Akvárium Klubban 2024. április 11-én
Leslie Mandoki a lemezbemutató sajtótájékoztatón

A szakma és a sajtó pozitív kritikákkal méltatta az új lemezt a hazai és nemzetközi színtéren, különösen a műfaj hazájában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Az új Mandoki Soulmates-album a müncheni High End nevű, mintegy 1100 szakmai kiállítót felvonultató, „Éljen soká az audiodiverzitás!” mottóval megvalósuló expón is központi figyelmet kapott a felvétel egyedülálló, profi hangzása miatt.

Az A Memory Of Our Future „igazi hangtechnikai mestermű”, amely Leslie Mandoki szerint „az analóg hangzás esztétikai mintája és etalonja, olyan, mint egy kézzel, töltőtollal írt levél a közönségünknek ezekben a vészterhes időkben. Még egy telefon kis hangszóróján is átjön ebben a digitális világban, ahol a legtöbben streamingen fogják hallgatni.”

Az A Memory Of Our Future műfajliag változatos, a progresszív zenétől a jazz-rockig terjed, a kompozíciós érettséget ötvözi a játékos könnyedséggel, szövegei társadalmi, politikai mondanivalót hordoznak. A 80 perces, egyetlen központi gondolatra épülő album tisztán, analóg jelfeldolgozással készült a mikrofontól a keverésen és masteringen át a vinyl-lakkvágásig. A projekt kontinenseket ívelt át: a Starnbergi-tónál lévő Mandoki-stúdióban már lekevert analóg mesterszalagot Greg Calbi finomította tovább Leslie Mandokival a New York-i Sterling Sound mastering stúdióban, míg a bakelit mastert az Emil Berliner Studiosban keverték, ami garancia arra, hogy az LP az audiofil hallgatók igényének is megfelel.

A Mandoki Soulmates tagjai az alapító Leslie Mandoki mellett Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Stern, Al Di Meola, Randy Brecker, Till Brönner, Bill Evans, John Helliwell (Supertramp), Cory Henry, Richard Bona, Steve Bailey, Simon Phillips (Toto), Tony Carey (Rainbow), Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Siebenberg és Mark Hart (Supertramp).