A The Carbonfools hetedik nagylemeze a Carbonsun címet kapta. Az előző albumhoz hasonlóan ezen is szerepel egy magyar nyelvű dal, a Mindent eltakar, amihez rögtön forgattak egy videóklipet.

„Nemrég kérdezték egy interjúban, hogy milyenek lettek az új dalok, akkor is azt tudtam mondani, hogy olyan „carbonosak”, mert mindenféle hangulat, stílus és ritmus került bele, de talán egy kicsit nyersebb, rockosabb lett a szokásosnál” − mondta Fóris- Ferenczi Gábor énekes.

„A cél az volt, hogy a korábbiaknál letisztultabb és tömörebb anyagot csináljunk. A szokásos Carbon-témák mellett akartunk beszélni egy kicsit a környezeti és társadalmi témákról is, mint például az emberek manipulálása, vagy a fenntarthatóság” − tette hozzá Gulyás Barna gitáros.

„Nagyon sokat dolgoztunk a dalokkal, így meg is csúsztunk egy kicsit a határidőkkel, de örülünk, hogy még sikerült idén kiadni” − folytatta. A fizikai példányokat is gyártják már, először a január 23-i Carbonsun lemezbemutatón lehet majd megvásárolni az A38 Hajón őket.