A MÁV Szimfonikus Zenekar következő hangversenyén, március 2-án Dénes István karmester vezényletével elsőként saját szerzeménye, a MÁV START S.O.S hangzik el, emellett Dohnányi Ernő, David Popper és Liszt Ferenc művei szerepelnek, kicsit másképp.

Dénes István itthon és külföldön egyaránt elismert operakarmester, emellett termékeny zeneszerző is. A MÁV Szimfonikus Zenekar iránti tisztelete jeléül komponált parafrázist a közismert MÁV-szignálra. A művész gyermekkorában nagyon szeretett vonaton utazni, ezek az emlékek is inspirálták, de nem akart olyan zenét írni, amely a vonat mozgását ábrázolja, hanem olyan zenei elemekre építette darabját, amik a vasúttal kapcsolatosak.

A folytatásban Dohnányi Ernő, a 20. századi magyar zenetörténet jelentős alkotójának Hangversenydarab gordonkára című műve hangzik el, amelyet édesapja számára komponált 1903-ban, aki ugyan nem volt muzsikus, de nagyon jól játszott gordonkán, még Liszttel is zenélt együtt. A mű a gyermek háláját és szeretetét fejezi ki édesapja iránt, zenéje csupa kedvesség. A darab egytételes, bár jól felismerhetően három formaegységre tagolódik, melyeket az üstdob halk szólói választanak el egymástól.

Az est szólistája, Park Sang Hyeok gordonkaművész Dél-Koreában született 2004-ben. 12 éves korától a Koreai Nemzeti Tehetségek Iskolájában, majd a Nemzeti Művészeti Egyetemen tanult. Jelenleg a Lichtehsteini Nemzetközi Zeneakadémia ösztöndíjasa, a híres gordonkaművész, Ivan Monighetti tanítványa. 2015 óta minden évben részt vesz rangos zenei versenyeken, több első díjat nyert, 2018-ban első alkalommal volt aktív résztvevője a Kronberg Academy cselló mesterkurzusainak. 2022-ben a David Popper IX. Nemzetközi Csellóverseny nagydíjasa lett, ennek köszönhetően különdíjként kapta a MÁV Szimfonikus Zenekar meghívását erre a vendégszereplésre.

A hangverseny első részének harmadik darabja David Popper műve, a Magyar rapszódia, amelyet 1894-ben komponált részben Liszt hasonló művei, részben Brahms magyar táncainak példája nyomán. A tetszetős darab előadása hálás feladat a szólót játszó csellista számára is. Az est befejező részében Liszt Dante-szonátájának zenekari átirata hangzik el.