Idén éppen 20 éve, hogy megalakult a hazai rockélet egyik legaktívabb formációja, a Road. A többfelvonásos idei koncertsorozat végig a jubileumi ünnep jegyében zajlik, amelynek nagyszabású fináléja a Papp László Budapest Sportarénában lesz 2024. december 28-án.

A jubileumi nagykoncertre készülő Road együttes. Forrás: broadway.hu
A jubileumi nagykoncertre készülő Road együttes. Forrás: broadway.hu

A két évtizedet megkoronázó 2024-es szezon és majd mindennek decemberi végjátéka egy sokat megélt eddigi pályafutás csúcspontja, de a Road már évek óta méltán a rockszínpadok kiemelt attrakciója. A zenekar stílusát a kezdetektől jellemzi a klasszikus metál elemek és a modern rockzene elegye. Egyéb zenei utak felé nyitásukat példázza olykor népies motívumok megjelenése dalaikban, vagy az akusztikus repertoárjuk. Egyik legerősebb fegyverük a pozitív szemléletű szövegviláguk, amelyben mindenkor egyenesen és hitelesen fogalmaznak az életükből merített témákból.

Hogy mi is lehet az a „Rock’n’Road”-ként aposztrofált életérzés? Valószínűleg a rockertűz, a néhol költői útkeresés, vagy a benzingőzzel robbanó erő, mely szinte hanyatt vágja hallgatóját. E szenvedélyes menetelés eredményeként mára olyan slágerek színesítik a banda életművét, mint a Nem kell más, a Világcsavargó, a Megint nyár vagy a legújabb, a Térfélcsere.

A sikeres tavaszi Akusztik&Metal turné után következik a nyári szezon, amelyben a fesztiválok és motoros találkozók vendégeként szórakoztatják közönségüket. „Nincs üresjárat, jó kedvben, motiváltan turnézunk, de a koncertek mellett a stúdiómunkára is koncentrálunk, az új dalokra és klipek készítésére” – mondja Molnár Máté, a frontember.

Az ünnep viszont az évzáróval lesz teljes. A Máté–Goya–Imi–Tomi alkotta rockkvartett pályafutása legnagyobb durranására készül. A bandára jellemző erő és érzelmek különleges csomagolásban, a legnagyobb slágerekkel és meglepetésekkel 2024. december 28-án érkezeik a Budapest Sportarénába.