2015-ben kezdődött Kálló Péter fotográfus és a titokzatos Esernyős Ember közös projektje, a Balance. A feketébe öltözött esernyős figura sétálgatott már hidak tetején, óriáskeréken, a balatonboglári Gömbkilátón, a Szent Gellért-szobor tetején vagy éppen a Kelenföldi Erőmű legmagasabb pontján is. Évek óta nem láthattuk, ám a SopronFest idején a város emblematikus épülete, a Tűztorony tetején bukkant fel.

Sopronfest_Esernyős_2.jpg
Az Esernyős Ember a SopronFesten. Fotó: Kálló Péter

„Az elmúlt négy évben máson volt a fókusz a magánéletünkben is, és véleményem szerint a közönség is más típusú üzenetekre figyelt. Azonban úgy érezzük, itt az ideje, hogy visszatérjen a titokzatos Esernyős Ember és egy izgalmas átalakuláson essen át. A soproni Tűztorony ennek az első állomása” – mondta el Kálló Péter.

Az Esernyős Ember egy ismert, hollywoodi filmekben dolgozó kaszkadőr, aki úgy megy fel a legextrémebb helyekre, ahogy mások egy lépcsőn sétálnak fel. Minden egyes fotósorozat komoly előkészítő munkát igényel: engedélyeztetés, többszöri helyszínbejárás előzi meg az attrakciót. Nemcsak azt tervezik meg, hogyan tud felmászni az adott pontra az esernyőjével, hanem azt is, milyen szögből, beállítással lehet a legjobb képet készíteni. A soproni Tűztorony tetején már sötétedés után tűnt fel.

A fesztiválozók most azt találgatják, vajon a Lövérekben is feltűnik-e, a SopronFest nagy sikerrel zajló városi eseményei után ugyanis elkezdődtek a fesztivál kiemelt zenei programjai a Lövérekben.