Fodor Tamás, a Stúdió K alapítója tavaly, nyolcvanadik születésnapjára független Kossuth-díjat kapott. A Momentán Társulattal kicsit másképp láthatunk rá a máig aktív színész-rendező életére: egy improvizációs előadás keretében Fodor élete új megvilágításba kerül.

BMATE20180424315 (1).jpg
Fodor Tamás Jászai Mari-díjas színművész az Öregember szerepében Eugene Ionesco A székek című tragikus tréfájának fotóspróbáján a Pesti Magyar Színházban 2018-ban. Fotó: MTVA/MTI/Máté Attila

A Momentán Társulat több mint 20 éve improvizál az itt és most aktualitásait, a közönség ötleteit használva arra, hogy egyszeri és megismételhetetlen előadás szülessen. Ehhez pedig nem kell más, mint figyelem, jelenlét, humor, kreativitás és a nézők hozzáadott gondolatai.

A Főhős című előadásban egy ismert személy életével, életéről játszik a Momentán. Mindig a meghívott van a középpontban, a társulat pedig körülötte-mellette alkot egy impróuniverzumot, ahol az adott este története lesz mindannyiunk története. A vendég március 7-én Fodor Tamás, akinek 2023-ban, nyolcvanadik születésnapjára kollégái, barátai, civilek és művészek összefogtak, és meglepték egy független Kossuth-díjjal. Jelenleg is aktív, dolgozik többek között az Örkény Színházban, az Átriumban, a Budapest Bábszínházban, valamint szinkronszínészként.

Mindig fontos volt számára a színház mint alkotóközeg közösségi jellege. Most újszerűen tapasztalhatja meg ezt, hiszen az ő életéből, a nézők kérdései és a Momentán improvizált jelenetei alapján áll össze egy egyedi, egyszeri előadás.

Az este során nincs előre megírt forgatókönyv. A Főhőssel beszélgetnek, és eljátsszák, megmutatják, felfedezik az életét.

Tovább információ itt található.