fbpx

A Swing à la Django, a Talamba és Roby Lakatos a bécsi Musikvereinben koncertezik

A világ egyik legpatinásabb koncerthelyszínén lép fel október 25-én a Swing à la Django az idén 20 éves Talamba Ütőegyüttessel és Roby Lakatos hegedűvirtuózzal.

A Spirit of Life elnevezésű programra kifejezetten erre az alkalomra összeállított műsorral készülnek, melyben a magyaros dallamokat balkáni, argentin, spanyol és francia zenei elemekkel vegyítik.

A bécsi Musikverein
Forrás: 1000things.at

„Nagy megtiszteltetés a világ egyik legnevesebb koncerthelyszínén játszani. Szeretnénk, ha a bécsi közönség egy olyan virtuóz műsort hallana tőlünk, ami valóban egyszeri és megismételhetetlen. A Talambával és Roby Lakatossal is többször dolgoztunk már együtt, de ilyen összetételben most először lépünk fel. Több hete zajlanak a próbák, hogy minden tökéletes legyen” – mondta Lombos Pál, a Swing à la Django vezetője.

Talamba

A hungarian django swing stílust megteremtő és képviselő zenekar muzsikájában megelevenedik az európai jazz virágkora a 30-as és 40-es évekből, a francia manouche swing, a bossa nova, az argentin tangó, a sanzonok világa, a magyar és cigány autentikus zene. Ezt egészítik ki a világ legjobb ütőegyüttesei közé tartozó Artisjus-díjas Talamba szinte transzba ejtő, testet és lelket egyaránt átjáró ritmusai, valamint a hegedű királyaként ismert Roby Lakatos virtuóz játéka.

Roby Lakatos
Fotó: Balázs Attila

A Swing à la Django külön-külön már mindkét előadóval fellépett, Roby Lakatossal rendszeresen koncerteznek együtt, a Talamba Ütőegyüttessel pedig több közös produkciójuk is született már a múltban. Az egzotikus ütőhangszerek, a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika szenvedélyes találkozásában a világ hangjai egyesülnek és alkotnak új, izgalmasan egyedülálló hangzást.

Az intenzív próbafolyamatok után várhatóan mindenkit elvarázsolnak majd Liszt dallamai vagy a virtuóz Pacsirta, a közönséget remélhetőleg mozgásba hozza az argentin Libertango, és felpezsdítik a tüzes bolgár futamok. A három előadó közös fellépésének elsődleges célja, hogy a világ egyik legjobb koncerttermében kiemelkedő magyar zenészek képviseljék az ország kultúráját és a magyar népzenét.

Nyitókép: Swing à la Django

A rovat további cikkei