Ismét Magyarországon ad koncertet a Thievery Corporation. A világhírű amerikai duó tavaly a Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője volt, idén július 14-én pedig a Budapest Parkban ad műsort, illetve ot mutatja be hamarosan megjelenő új lemezét.

Az elektronikus zenét újragondoló washingtoni duó, Eric Hilton és Rob Garza formációja szívesen használ és vegyít különböző stílusokat, mint a dub, a bossa nova, a reggae vagy a trip hop.

 

A Thievery Corporation jelenleg új lemezén, a Sound Vagabond című anyagon dolgozik. A csapat eddigi húsz éve alatt tíz lemezt készített, ezek összesen több mint egymillió példányban keltek el világszerte. Eric Hilton és Rob Garza a kilencvenes évek derekán kezdett el együtt zenét írni, amikor a már kultikus washingtoni Eighteenth Street Lounge-ban megismerkedtek. A közös pont a dub, a bossa nova és a jazz iránti rajongás volt, elkezdtek kísérletezni a műfajok kombinálásával, illetve megalapították a klub nevét viselő kiadót. Így született 1996-ban két kislemez, a Shaolin Satelite és a 2001: a Spliff Odyssey, majd ugyanabban az évben a Sounds from the Thievery Hi-Fi című debütáló album, amelyet hamar megszeretett a közönség újszerű műfaji sokszínűsége miatt, és amellyel meghódították a downtempo szerelmeseit.

 

A Thievery Corporation az elmúlt csaknem két évtizedben bátran kalandozott a világ zenéi között, kikacsintott a pszichedelikus rock felé is, miközben dalai angol, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, román és hindi nyelven szólaltak meg.

 

A duó eddig háromszor játszott a Budapest Parkban.