A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíjas alkotója, Szabó Klára Petra munkái a női nézőponton keresztül mutatják be az öntárgyiasítás megnyilvánulási gyakorlatait. A kiállítás címe, Solo a művészi magányra és egyedüllétre, a karantén miatti alkotói bezártságra utal.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán nemrégiben végzett Kármán Dániel nyerte el 2019-ben a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Magyar Művészeti Akadémia által adományozott Rudnay-ösztöndíjat. A fiatal alkotó „valóságok közötti útra invitálja” Interrealism beszámoló kiállításának látogatóit. A képzőművész kiállított művein olyan képi struktúrákat jelenített meg, amelyek végeredménye legalább annyira festmény, mint amennyire grafika.

A Flash címet viselő kiállításán Gresa Márton is a kettősséget állítja művei középpontjába. A hagyományos realista értékeket és festészeti módot a digitális képalkotás lehetőségeivel ötvözi, így hozva létre új rituálét. A Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotó meglátása szerint a virtuális már nem ellentéte a valóságosnak, ugyanis a virtuális világ már része a valóságosnak, így a mai kor embere nemcsak kölcsönhatásban van a technikai eszközökkel, hanem gyakran azok segítségével éli mindennapjait.

A kiállított műveket a nagyközönség a járványügyi korlátozások feloldását követően láthatja, pénteken este azonban a tárlatok online megnyitóján, a múzeum videómegosztó csatornáján ízelítőt kaphat azokról.

Nyitókép forrása: vasarhely24.com.