fbpx

A világ graffitiművészei jártak Nagyszebenben

Új arculatot kapott Nagyszeben lakónegyedeinek több épülete a hétfőn véget ért Nagyszebeni Nemzetközi Utcaművészeti Fesztiválon (SISAF).

A hetedik alkalommal megszervezett egyhetes eseményre Európa több országából érkeztek graffitiművészek.  

A „Re:Think” (gondold újra) mottóval megrendezett fesztivál célja minél több szocreál épület arculatának megújítása.

Az idei rendezvényen a graffitiművészek tíz épületet színeztek ki, többek között egy diákszállót és egy középiskolát. Az alkotások között van Tetris számítógépes játék formájában megírt, verset megjelenítő falfestés, de látható a globalizáció és a természetes erőforrások kiaknázásának veszélyeit ismertető graffiti is.

Újdonságként hat a Popescu néven alkotó graffitiművész munkája, amely egy diákotthon épületének oldalán látható, ötvözi a hagyományos falfestést a modern technológiával. A falfestés szabad szemmel is látható, ugyanakkor telefonos alkalmazással nyomon követhető rétegekkel egészül ki, szürreális élményt nyújtva a szemlélőnek.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is műhelybeszélgetések, az utcaművészet témájában szervezett workshopok kísérték a fesztivált, de közönségtalálkozóra és a graffitiművészet világát bemutató előadásokra is sor került.

A fesztivál idei kiadásán 96 falfestményre bővült a graffitik tárlata, és 9700 négyzetméter színes felülettel gazdagodott Szeben városa.

Forrás: Krónika.online

Fotók forrása: a Szebeni Nemzetközi Utcaművészeti Fesztivál Facebook-oldala

A rovat további cikkei