A Womex, a nemzetközi világzenei piac meghatározó fóruma minden évben a nemzetközi toplistás helyezések (a World Music Charts Europe és a Transglobal World Music Charts) alapján állítja össze a kiadói listát, amelyen összesen húsz kiadó kap helyet. A Fonó visszatérően szerepel a listán, mindvégig egyedüliként a magyar piacról és egészen tavalyig egyedüliként a kelet-közép-európai régióból is. Idén először felkerült a listára a lengyel  Karrot Kommando és a cseh Indie Scope is. Az első helyen ismét a német Glitterbeat szerepel.

A lista rangsora a havi toplistás eredmények figyelembevételével, összesítésével születik, két nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe és a Transglobal World Music Charts alapján. Az eredmény több mint száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. Az a kiadó kerülhet a legjobbak közé, amelynek több lemezét ismerték el a toplistákon abban az évben. A jelenlegi Top Label lista a 2020 szeptembere és 2021 augusztusa közötti időszakot veszi figyelembe.

Az említett időszakban az Ötödik évszak Ne rejtsd el című lemeze – amely később elnyerte a magyar Fonogram-díjat is – szerepelt két hónapig a WMCE listán (január és február), majd február–márciusra felkerült a Lajkó Félix Band START című albuma is. Szeptemberben a Zűrös Banda 2021 című lemeze aratott sikert a WMCE felületén.

Nyitókép: Ötödik évszak. Fotó: Hatházi Tamás