fbpx

A világhír küszöbén

Boros Misi zongoraművész első turnéján tizenhét városban lép fel.

Egy előadóművész életében komoly fordulópontot jelent az első országos turné. Az évekkel ezelőtt a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatón bemutatkozott és magának hírnevet szerzett Boros Misi tizenhét városban lép fel a Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében.

„A Filharmónia szervezte Zeneszüret Fesztiválon jóval a Virtuózókat megelőzően bemutatkozott” – mondta Boros Misiről a szerdán a Central Kávéházban megtartott sajtótájékoztatón Szamosi Szabolcs, a Filmharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója. Kiemelte, hogy a Filharmónia Magyarországnak a tehetséggondozás mindig fontos volt és az lesz a jövőben is.

Bogányi Gergely

„Misit abban is segítenem kell, hogy a megfelelő úton maradhasson, a feladat nagy része természetesen rá hárul” – hangsúlyozta Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Boros Misi mentora. Hozzátette, hogy szerinte a fiatal előadó kvalitásai alkalmassá tehetik őt arra, hogy világklasszis lehessen.

A Virtuózok megálmodója, Peller Mariann úgy látta, hogy Boros Misi pályáján kiemelt szerep jut a mostani koncertsorozatnak. „A fiatal előadóval két évvel korábban kezdett el szakmailag foglalkozni Bogányi Gergely, aki szerint ebben az időszakban a repertoár építése, nem a fellépésekre koncentrálás az elsődleges” – emlékezett vissza.

Szamosi Szabolcs, Peller Mariann és Boros Misi

„A művésznek elengedhetetlen a biztonságos művészi, családi és menedzseri háttér, elégedettséggel tölt el, hogy esetemben mindhárom teljesülhetett” – jegyezte meg a fiatal zongoraművész. Elmondta, bízik abban, hogy rajta keresztül a fiatalabb korosztály is megszeretheti a klasszikus zenét.

A Boros Misi és mestere, Bogányi Gergely összeállította koncertek Liszt-darabokkal indulnak, felcsendül majd a Funérailles, a h-moll ballada, továbbá az a-moll Paganini-etűd és a 8. Transzcendens etűd is. A koncert második felében Chopin darabjait szólaltatja meg a zongoraművész.

Boros Misi

A turné az ajkai és martfűi koncertekkel indult, ezek után Győrben, Debrecenben, Szombathelyen, Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Pécsen és Budapesten hallható a műsor.

A turnéról bővebben ezen az oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Fotók: Kultúra.hu/ Csákvári Zsigmond

A rovat további cikkei