A zene benned című fesztiválhimnuszt a Random Trip jegyzi Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve.

A zenei alapötlet Delov Jávoré, a producer Gerendás Dániel, a dalszöveget Szepesi Mátyás írta. „A zene mindig itt van benned, hogy megszelídítse a csendet” – emelte ki Szepesi Mátyás a dalból. Az ízig-vérig nyári dal tökéletesen passzol a Jazzpiknik hangulatához. Egy laza, pozitív életérzést ad át, amire mezítláb, pezsgővel a kézben fognak táncolni a piknikezők a Nagyszínpad előtti domboldalon.

A dalhoz látványos klip készült a Balaton-felvidék jellegzetes, varázslatos tájain, ami jól tükrözi a Jazzpiknikre jellemző stíluskavalkádot, merész párosításokat, továbbá hangsúlyozza a zenélés örömét. A piknik első himnuszát Fábián Juli és Zoohacker jegyezte. Juli szorosan kapcsolódott a Random Triphez, számtalan megismételhetetlen koncertélményt adva a közönségnek. „Fábián Juli a Jazzpiknik fontos szereplője volt, kisugárzása és személye nagyon sokat tett hozzá, hogy a piknik olyan legyen, amilyennek most ismeritek. A dal ilyen formában megemlékezés és tisztelgés is Juli előtt” – emelte ki Valde Orsolya fesztiváligazgató.

A Random Trip hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége: műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene legkülönbözőbb műfajokból érkező előadói lépnek fel, sokszor meglepő összeállításokban, és vonják be egymást a legváratlanabb zenei kalandokba. A 2008 környékén indult, heti rendszerességgel megtartott klubest mára kinőtte saját kereteit: Budapest legnagyobb koncerthelyszínein, jazzfesztiválokon, a nagy nyári zenei fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is szívesen látott vendég, a fellépők sorában pedig rendszeresen megtalálhatók nemzetközi sztármuzsikusok.

A sorozat vezéregyénisége Delov Jávor dobos és DJ Q-Cee, akik körül minden alkalommal változó összetételű társaság zenél. Ezúttal Dárdai Blanka és Vavra Bence lép fel velük.

A dalt augusztus 6-án, szombaton hallhatja majd a nagyközönség a Nagy Találkozások Nagyszínpadon. Az est folytatásában a világhírű Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience formáció látogat el a dűlőbe, majd az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

Fotó: Ambient Pictures