A június 1-jén és 2-án megrendezendő pécsi Zsolnay Pikniken fellép Malek Andrea, de lesz rock ’n’ roll, flamenco, slam poetry, városi séta és több gyerekprogram is.

Feleségek és szeretők címmel zenés színházi estet tart Szűcs Gabi énekesnő és Schell Judit színésznő, valamint a Szűcs Gabi Quintet. Közös koncertet ad Horgas Eszter, Falusi Mariann és a ClassJazz Band, Malek Andrea Soulistic formációja, az Ex Auro nevű flamenco-világzenei fúziós projekt. Fellép a Crème de la pop, a Merry Go Round Duo, a Marcello and The Flaming Boppers, valamint a Blue Canarro Group. 

A koncertek mellett lesz gyárlátogatás az Amalgam Collection pécsi telephelyén, véradás és tematikus vezetett séták, ahol megismerhető Zsolnay Miklós kalandos életútja, valamint a Zsolnay lányok titkai.

Simon Márton és Kemény Zsófi közös slam poetry előadást tart, Botos Éva pedig Slágerlista válltöméssel címmel készített zenés stand upot. 

A Bóbita Bábszínház több szabadtéri előadással készül, a Nevetnikék Alapítvány gyerekprogramjai mellett Lego Duplo játszóház és a Varázsóra látványos fizikai bemutatói várják a kicsiket, míg Lovászi Edina és zenekara vidám, bábjátékkal kísért koncertet tart.