Több mint százkilencven budapesti helyszín szerepel az online és fizikai formában is bárki számára elérhető térképen. A szerkesztők arra ösztönöznek, hogy ezúttal legyenek kiváló minőségű, hazai tervezők által készített ajándékok is a fa alatt, így támogatva a magyar cégeket.

A Budapest Design Mapet immár 9. éve állítja össze a Budapest Design Week stábja, egybegyűjtve a város legizgalmasabb dizájnhelyszíneit. Kreatív divat- és ékszerkészítő stúdiókkal, múzeumokkal, galériákkal és a szakma legérdekesebb műhelyeinek sokaságával szólítja meg a kíváncsi közönséget. Az évről évre egyre több helyszínnel bővülő paletta eredményeképp idén közel 200 színtérrel és programmal készülnek a szervezők. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala megbízásából, a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában kiadott térkép a hazai dizájn sokszínűségére hívja fel a figyelmet.

A térkép segít felfedezni a főváros legfontosabb dizájnhelyszíneit és egyúttal a karácsonyi bevásárlás kalauza is lehet. Megmutatja, hol lehet egyedi lakás- és divatkiegészítőket (például restaurált bútorokat, személyes megrendelésre készült illusztrációkat, organikus pamutvászon táskákat, betonékszereket), kerámiákat, használati és dekorációs tárgyakat, fenntartható szemlélet mentén készült darabokat és egyéb apróságokat kapni. Aki egy szép noteszre vágyik az új évre, az is megtalálja, amit keres, de ezenkívül porcelánok, kézműves-termékek, könyvek, táskák és plakátok is szerepelnek a gyűjtésben.

A korábbi évekhez hasonlóan a térkép megtalálható a város legtöbb információs irodájában, dizájnüzletében és egyes belvárosi pontokon. Az online verzióban pedig a dizájnpontok egy könnyen használható Google Maps layer változatban érhetők el.

Fotók: Mohai Balázs