Alice Sara Ott nem csak zongorajátékával nyűgözi le közönségét, a német-japán gyökerekkel rendelkező művésznő egzotikus szépsége és bája mindenkit magával ragad. A 31 éves zongorista fiatal kora ellenére mára a világ egyik legkeresettebb művésze lett, a legrangosabb zenekarokkal és karmesterekkel lép fel, állandó vendége a leghíresebb koncerttermeknek.

Legújabb lemeze 2018-ban jelent meg Nightfall címmel, Satie-, Debussy- és Ravel-művekkel, ünnepelve egyben a kiadóval közös együttműködésük tizedik évfordulóját. A fiatal művésznő küldetésének tartja, hogy a klasszikus zenét a világ minden tájára elvigye és mindenkivel megszerettesse: „Fel kell számolnunk azt a tévhitet, hogy a komolyzene valami olyasmi, ami a jómódú és magasan kvalifikált emberek kiváltsága, mert ez nem igaz. Nem kell műveltnek lenned ahhoz, hogy élvezd a klasszikus zenét. A zene hallgatása tesz műveltté.”

Első budapesti szólóestjén válogatást hallhatunk a fent említett lemezből is, előadásra kerülnek Debussy, Satie és Chopin művei. A koncertet szünet nélkül hallgathatja meg a közönség. A Zongora-sorozat Bogányi Gergely zongoraestjével folytatódik a Müpában február 12-én, majd március 11-én Alexej Vologyin szólóestjére kerül sor.

Nyitókép: Alice Sara Ott, fotó: Jonas Becker