„Célunk kettős a sorozattal: egyrészt olyan műsort akarunk csinálni, amit még nem láthattunk tévében, másrészt teljesen át akarjuk formálni a jelenlegi felfogásunkat arról, mi mindenre is képesek a mozgássérültek” – mondta Noah Wyle.

A 2017-ben a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díjra nevezett film számos fesztiváldíjat nyert világszerte, többek között a szaloniki szemlén, a franciaországi Arras filmfesztiválon vagy a cottbusi fesztiválon.

A filmre már korábban felfigyeltek Amerikában. A 2016-os chicagói nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a Chicago Sun Times filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat.

A 2016-ban bemutatott Tiszta szívvel akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról szól. A történetben két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A film alapkérdése, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket, vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában álló fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg attól, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor igazán bevadulnak.

A filmet Till Attila rendezte, a főbb szerepeket Thuróczy Szabolcs, Fekete Ádám, Balsai Móni és Fenyvesi Zoltán alakította.

Nyitókép: Tiszta szívvel