Pély Barna 25-30 éve áll a színpadon, de mindig izgalommal tölti el, ha egy olyan településen zenélhet, ahol korábban még nem járt. Milyen a hangulat egy interaktív kistelepülési koncerten, és mi a kulcsa a közönség megszólításának? A Petőfi Kulturális Program friss videójában megmutatjuk.

Pély Barna 25 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű és meghatározó alakja. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus-díjas énekes-gitáros-dalszerzőt a nyitottság és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. A zenész duó felállásban kistelepüléseken is koncertezik egy rendhagyó műsorral, amelyben megférnek egymás mellett a United-slágerek, a szólókarrier legjobb dalai és Petőfi-megzenésítések is. A Petőfi Kulturális Program keretében legutóbb Devecseren lépett fel a Pély Barna Duó, ahol ismét sikerült jó hangulatot teremteni és kapcsolatba kerülni a hallgatósággal.

„Mindig izgalommal tölt el, ha olyan településen játszhatok, akkor korábban még nem jártam. Azt vallom, hogy az univerzumban vannak erővonalak, amelyek összekötnek bennünket. A közönséggel való kapcsolat követel egyfajta alázatot és odafigyelést is. Egy beszélgetés sem épül fel magától, ha nem dobunk be témákat. Szeretem, ha kialakul egy kommunikáció köztem és a közönség között, így gyakorlatilag majdnem együtt zenélünk” – mondja Pély Barna.

A Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.