Andocsi Művészeti Napok

Egyéb

A szervezők olyan előadásokat, koncerteket, gyermekdarabokat hívtak meg az Andocsi Művészeti Napokra, amelyek nagynevű hazai és külföldi színpadokon is megállják helyüket: így például Lippai Andrea flamenco estje vagy az Egy Kiss Erzsi zene, amely különleges hangzásaival Budapesten is tömegeket vonz. Szilágyi Enikő sanzonestjeivel, lemezeivel az utóbbi években csak Párizsban és Brüsszelben találkozhatunk. Bíró Eszter koncertje is ínyencségnek számít, ahogyan a Tünet Együttes közkedvelt mozgásszínháza vagy a sokakat megnevettető Csehov-egyfelvonásosok is.

A külső-somogyi dombság hegyes-völgyes gyönyörű tájai között, a Koppány völgye északi kapujánál áll Andocs. A Balatontól délre, a Kaposvár-Szántód közötti út szeli át, melyen mind a Balatonról, mind a megyeszékhelyről jól megközelíthető. A helyszínválasztásban nagy szerepet játszott a somogyi táj szívében fekvő falu szépsége, híres barokk templomának lenyűgöző környezete, és Andocs lakosainak nyitottsága, vendégszeretete.

Az Andocsi Művészeti Napok fővédnöke Csepeli György a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közpolitikai igazgatója, művészeti vezetője Cserje Zsuzsa, a Terényi Színházi Napok életre hívója.