A különc nyomozó, Benoit Blanc szerepében ismét Daniel Craig lesz látható, akivel Scott már játszott együtt a James Bond-széria Spectre című részében is.

Andrew Scott. Fotó: Angela Weiss / AFP
Andrew Scott. Fotó: Angela Weiss / AFP

Azt is lehet már tudni, hogy a Wake Up Dead Man (Kelj fel, halott ember) című harmadik részben Josh O’Connor, a Challengers felfedezettje és Cailee Spaeny is játszik majd, akit a Priscilla című filmből ismerhetünk. A történet írója, rendezője és producere ismét Rian Johnson lesz, és várhatóan 2025-ben lesz látható. A cselekmény részleteit még nem hozták nyilvánosságra, de Johnson és Craig is utaltak már arra, hogy ez lesz Benoit Blanc eddigi legveszélyesebb esete.

A sorozat a krimik klasszikus whodunit műfaját követi, és mindig sztárparádét vonultat fel, az egyes részeket pedig csak Craig karaktere köti össze. Az első Tőrbe ejtve filmben Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Ana de Armas, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette szerepelt. A második, Üveghagyma című alkotásban Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Kate Hudson és Dave Bautista voltak láthatók.

Az első film 312 millió dolláros bevételt hozott a 40 millió dolláros gyártási költséggel szemben, majd a a Netflix több mint 450 millió dollárért megvásárolta a sorozat jogait, és 2022-ben bemutatta a folytatást, az Üveghagymát. Ez volt az első Netflix-film, amelyet az USA három legnagyobb mozihálózatában – AMC Theaters, Regal Cinemas és Cinemark – is bemutattak, ahol az egyhetes vetítés során 15 millió dolláros bevételt hozott. A harmadik rész bemutatásával kapcsolatos tervekről még nem tudni.

Az ír Andrew Scott egyik leghíresebb szerepében egy még nevesebb magándetektív antagonistája volt: Jim Moriartyt alakította a Benedict Cumberbatch fémjelezte Sherlockban. De látható volt a Fleabag (Bolhafészek) című sorozatban, a Mind idegenek vagyunk című filmben és a Netflix Ripley című adaptációjában is.

A cikk forrása itt olvasható.