2020-ban 18+1 kategóriában ítélik oda a hazai zenei élet fontos díját, a Fonogramot.

Az elismerést közel harminc éve kapják meg különböző zenei stílusok képviselői a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségétől. 2020-ban sem marad el a szakmai díjak átadása, azonban megújult, interaktív műsor formájában követheti a közönség az eseményeket. Április elején, a Fonogram-napon online videók formájában derül fény a győztesekre, a www.fonogram.hu weboldalon.

Idén elindult az #azévslágere közönségszavazás is, a MAHASZ a hivatalos magyar slágerlistákat minden héten publikáló slagerlistak.hu csapatával közösen állította össze azt a 40-es listát az elmúlt évben népszerűvé vált dalokból, amelyek közül azevslagere.slagerlistak.hu oldalon választhatják ki a kedvencüket a zenekedvelők. A nyereményjátékkal egybekötött szavazás győztese kapja „az év hangfelvétele” Fonogram-díjat.

A 26 tagú, zenei szakamberekből, zenészekből és újságírókból álló zsűri több mint 800 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5 legerősebb jelöltjét. Az 5 legjobb közül kerülnek ki a második forduló szavazatai alapján a győztesek. A jelöltek listáját itt lehet böngészni.

Nyitókép: Rúzsa Magdi a tavalyi gálán a hazai modern pop-rock kategóriában vehette át a díjat Érj hozzám című albumával. Fotó: Polyák Attila / Origo.