Fekete Zsolt sepsiszentgyörgyi színművész egyéni koncertszínháza április 1-jén a Jurányi Ház kamaratermében látható.

A Bordás Attila és Dávid Péter társrendezésében színpadra álló Perkuciógó a párbeszéd jegyében született: célja, hogy felhívja a figyelmet a romák sorsára, az egyenlőtlenségekre az emberi jogok területén, különös tekintettel az egészségügyi, oktatási és szociális szolgálatásokhoz való hozzáférésre.

Az előadás forgatókönyvét a főszereplő Fekete Zsolt szövegei alapján Székely Csaba készítette, szem előtt tartva a társadalmi problémákra és az identitás aktuális kérdéseire való reflexiót. „Csabával próbáltuk a szarkasztikus humort és az önkritikát, öniróniát belecsempészni a történetmesélésbe, amit játékokkal, valamint a néző és színész közötti interakciókkal szakítottunk meg. A történetek nagy része azért ennyire telített érzelemmel, mert megélt élethelyzetekből épül fel, amelyek érzelmileg felkavaróak voltak számomra” – mondta Fekete Zsolt a darabról.

Az előadást a sepsiszentgyörgyi Pont.Ma Ifjúsági Egyesülettel és a budapesti Határ Műhely Egyesülettel együttműködve mutatják be a Jurányi Házban április 1-jén.

Nyitókép: Fekete Zsolt a Perkucigó előadásán. Fotó: Márkos Tamás