A Lábán Rudolf-díj kuratóriuma május 17-én adta át a 2023. év legjobb hazai kortárs táncelőadásáért járó független szakmai díját

A Lábán Rudolf-díj nyertesei ezúttal Raubinek Lili Respect for the 23.000 című előadása és az AHA Kollektíva a Dense Piece című előadásai lettek. Különdíjban részesült Mészáros Máté Máté és én és Máté és mi című munkáiért.

A MU Színház és a Trafó Kortárs Művészetek Háza által létrehozott Lábán Rudolf-díj a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak, alkotóinak elismerésének és népszerűsítésének céljából jött létre. Kuratóriumának jelenlegi tagjai: Artner Szilvia Sisso újságíró, kritikus; Bálint Orsolya tánckritikus-újságíró; Erdődi Katalin kurátor, dramaturg; Fuchs Lívia tánctörténész, tánckritikus; Králl Csaba tánckritikus, szerkesztő; Százados László művészettörténész, szerkesztő; és Török Ákos tánc- és színikritikus.

AHAKollektiva.jpg
Az AHA Kollektíva

A díjátadóra a Trafó Előterében került sor, közvetlenül a SUB.LAB.PRO és Lander Patrick (PO) együttműködésében készült Catedral című előadás után. Az átadó műsorvezetője Bombera Krisztina televíziós újságíró, jogász volt.

Raubinek Lili és az AHA Kollektíva díjait Barda Bea, a Trafó ügyvezető igazgatója és Szabó György, a Trafó menedzser igazgatója, Mészáros Máté különdíját pedig Böröcz Judit, a Trafó következő vezetőségének tagja adta át Porteleki Áron dobperformanszának zenei kísérete mellett.

Fotók: Simon Iringó