A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Laki Péter_Szendy Szilvi_fotó_Juhász Éva.jpg
Laki Péter és Szendy Szilvi. Fotó: Juhász Éva

A műsorban felcsendülnek a legnépszerűbb és leghíresebb operett- és musicalrészletek az Operettszínház sztárjai, Bojtos Luca, Fischl Mónika, Füredi Nikolett, Kiss Diána, Nádasi Veronika, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Földes Tamás, György-Rózsa Sándor, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long előadásában. Színpadra lép a frissen Harangozó Gyula-díjas Simon István balettművész és a Budapesti Operettszínház balettkara  (Szabó Barbara, Sík Milán, Németh Alexandra, Gallai Zsolt, Sautek Dóra, Szanyi Tamás, Feicht Richárd, Kelemen Krisztián, Molnár Máté, Schlégl András, Széphalmi Pál), az est sztárvendége pedig Maia Makhateli, a Holland Nemzeti Balett primabalerinája lesz.

Az esten többek között Kálmán Imre, Huszka Jenő, Lehár Ferenc, Kacsóh Pongrác, Lévay Szilveszter, Kocsák Tibor, Miklós Tibor, Frank Wildhorn, valamint Alan Menken legszebb művei, így a Csárdáskirálynő, a Mária főhadnagy, A mosoly országa, a János vitéz, a Jekyll és Hyde, a Mozart!, a Légy jó, mindhalálig, a Carmen és az Aladdin dalai is elhangzanak. Mindemellett igazi kuriózumként láthatnak részleteket Goldmark Károly–Seregi László Makrancos Kata, Aram Iljics Hacsaturján–Seregi László Spartacus, valamint Pjotr Iljics Csajkovszkij–Lev Ivanov A hattyúk tava című balettjeiből, valamint megismerhetik Apáti Bence és Lenárt Gábor szintén Hacsaturján-műre írt Kardtáncát is.

Az Együtt az Autistákért gála április 23-án 19 órakor kezdődik a Budapesti Operettszínházban. Az előadást Bori Tamás rendezi, közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara (karigazgató: Szabó Mónika), vezényel Pfeiffer Gyula főzeneigazgató.