A nemzetközileg elismert és nemzetközi piacokon is forgalmazott, 2007-ben alapított Nubu divatmárka tulajdonosa, Garam Judit Buday Kollárik Tímeával karöltve egy új brandet keltett életre, mely márciustól az önálló webshop mellett az összes Nubu-üzletben elérhetővé vált az egyedi ruhadarabok kedvelői számára. A hazánkban gyártott, magas minőségű, fenntartható alapanyagokból készült különleges darabokat autizmusban érintett fiatal művészek által készített grafikák fémjelzik.

A tervek szerint szezononként új grafikák kerülnek majd az izgalmas kollekció darabjaira.

Az első kollekció grafikáit a 16 éves, autizmussal élő Buday Bence készítette. Bence a kései beszédfejlődése miatt kiskorától rajzain keresztül fejezte ki érzéseit. Minden rajzának mély üzenete van, a kollekció egyik grafikájának Stuck Words, azaz Bennragadt szavak, a másiknak pedig a Hidden Sides, azaz a Rejtett oldalak címet adta.

A különleges grafikákat a kollekció tervezője A betűt formázó dizájnelemekkel egészítette ki, mely a márka fő motívumává vált. A tulajdonosok nagyon fontosnak tartják a kifinomult, modern nőkön, férfiakon és fiatalokon keresztül a társadalom figyelmének ráirányítását a művészet támogatására és a másság elfogadására.

Az A®TYPICAL NUDE BY NUBU márka célja az autizmus kreatív világának bemutatása, egymás elfogadásának, megértésének támogatása. 

Buday Kollárik Tímea, az A®TYPICAL Nude by Nubu márka megálmodója és társtulajdonosa 2019-ben alapította meg Bencével közösen a Csudibogár Clubot, mely magasan funkcionáló, autizmussal élő, 10–20 év közötti gyermekek és fiatalok közösségi tere, ahol megtalálhatják önmagukat, megismerhetik azokat, akik hozzájuk hasonlók, és barátokra lelhetnek egymás között. Az újonnan létrehozott márkával teret adnak ezen fiatalok kiteljesedésének, önmaguk kifejezésének. A Bence grafikáival fémjelzett kollekció minden darabjának kiskereskedelmi árából 5 százalékkal a Csudibogár Clubot támogatják a tulajdonosok.

Az új márkához és egyben az autizmusban érintett fiatalokkal szembeni társadalmi felelősségvállaláshoz több híresség is csatlakozott már nagykövetként: Árpa Attila, Bombera Krisztina, Epres Panni, Kárász Róbert, Király Linda, Kováts Adél és lánya, Rozi, Rókusfalvy Lili, Süveg Márk (Saiid), Stohl Luca, Liptai Klaudia, Pataki Ádám és még sokan mások.

Képek forrása: Nubu