Az alkotók szerint George Orwell regénye ideális alapanyag a produkció számára, amely színházat, cirkuszt és táncot ötvözve mesél el egy „lenyűgöző szerelmi történetet”.

A Trip és a Kult2 koprodukciója egy olyan multidiszciplináris előadás, amely előadó-művészeti formákat egyesít a kortárs színház innovatív elemeivel. Célja, hogy a színházat és a cirkuszt a kortárs zenével ötvözve újra trendivé tegye a fiatalok körében, ezt cirkuszi artisták, táncosok és színészek közreműködésével, modern, elektronikus zenével és vetített vizuális elemekkel teszi.

Magács László rendezése George Orwell klasszikus regényének kérdéseire reflektál a mai kor perspektívájából,  a szabadság, az igazság és a szerelem témáit járja körül a fake news és a virtuális világ korában. Az előadás kiindulási pontja: mi történik akkor, ha nem engedélyezett az érzelem, a gondolkodás és a szabad választás?

Az előadás jelmezeit Bartos Letícia tervezte, a videókat Magács Vince készítette, a koreográfus Szilvási Anna, az artistatervező pedig Murai Noémi volt. Az 1984 július 9-én és 10-én látható a MACIVA-művésztelep Hippodromjában.