A hazai fúziós zene két kiemelkedő együttese, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, valamint a Várkonyi Csibészek egy nemes ügyért állnak színpadra június 24-én az A38 hajón. Fellépésükkel az állami gondoskodásban élő gyerekek terápiás rekreációját, feltöltődését és fejlődését szolgáló ALAP!Tábor idei létrejöttét segítik.

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák a hazai fúziós zenei színtér legismertebb képviselői közé tartoznak, a Várkonyi Csibészek pedig az ösztönös fiatal tehetségek sorát erősítik. Közös bennük a népzene, blues, rock, funky, reggae, hiphop és jazz iránti rajongás, és az, ahogyan összefonják zene és költészet, népi és modern, magyar, roma, amerikai és más kultúrák legjavát.

Kiállásuk a nehéz helyzetből induló gyerekek mellett nem véletlen. Ferenczi György saját családjában élte meg, hogy a szeretet és az elfogadás hogyan képes táplálni azt a belső erőt, ami megfordíthatja egy állami gondoskodásban felnövő ember sorsát. A Várkonyi Csibészek Ózdról indulva hódították meg a hazai és határon túli színpadokat. Hét éve, gyerekként kezdtek zenélni a Common Vibe Egyesület mentorálásával, mára pedig elismert művészek lettek, akik az ALAP!Tábor lakóinak is tartottak zenei workshopot.

Az ALAP!Tábor élménypedagógiai módszerekkel, például természetben átélt kihívások és művészeti foglalkozások révén abban segíti a gyerekeket, hogy felfedezzék az értékeket saját magukban, társaikban, és megtapasztalják a bizalom, az elfogadás, az őszinte kapcsolódások megtartó erejét.