fbpx

Az est színe – Misetics Mátyás legújabb fotósorozata

A nagyvárosi lakótelepek kijárási tilalom idején elcsendesült miliőjét ülteti át sejtelmes éjszakai képi világába Misetics Mátyás alkotóművész. A budapesti és szombathelyi helyszíneken készült sorozat színes, neonfényben úszó éber álommá változtatja a jól ismert, ikonikus betonrengeteget.

Különösen aktuális fotósorozatot készített Misetics Mátyás alkotóművész, a MITTE Communications kreatív igazgatója. Az est színe – Colour of Night elnevezésű, meleg és hideg fényforrásokkal játszó anyag a dokumentarista és építészeti fotóból indul ki, azonban mégis erős szűrőn keresztüli átiratát adja e világnak.

Fotó: Misetics Mátyás

A sorozatban a nagytotálból a közelebbi, személyesebb nézőpontokon át járjuk be azt az épített környezetet, mely sokunk létélményét meghatározta, és a mai napig hozzájárul városaink komplex karakteréhez. 

Fotó: Misetics Mátyás

– Még a pandémia előtt kezdtem el dolgozni a sorozaton, azonban rövid idő után feltűnt, hogy mennyire máshogy értelmezem e képeket, mióta átalakult az életünk. Mindez új lendületet adott, és további helyszíneket kerestem fel idén, hogy bővítsem az anyagot. A sorozatban ábrázolt álomszerű világ jelképezi számomra a néha szürreálisnak tűnő valóságot, amiben élünk – fogalmaz Misetics Mátyás.

Nyitókép: Misetics Mátyás

A rovat további cikkei