LGT, Kovács Kati, a Pál Utcai Fiúk, valamint az Aurevoir., a Blahalouisiana, Pénzes Máté és a Zseb – a magyar popzene legnagyobb ikonjainak és a hazai könnyűzenei élet fiatal tehetségeinek találkozását teszi idén is lehetővé a Hajógyár és a Strand közös sorozata, a Legendák.

Élő legendák és fiatal tehetségek találkozását, valamint új, izgalmas zenei csemegék születését teszi lehetővé a Hajógyár és a Strand Fesztivál tavaly indult közös produkciója, a Legendák sorozat. A magyar popzene történetének legnagyobb ikonjait és a fiatal tehetségeket összehozó, nagyszabású produkció első eleme az LGT 1992-es szerzeménye, a Miénk ez a cirkusz! augusztus 10-én debütált az online térben. Az új feldolgozás a Strand Fesztivál minden jelentős fellépőjét megmozgatta, aminek köszönhetően a Margaret Island, Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), a Valmar és Karácsony János James először szerepeltek közös videoklipben.

A Hajógyár online felületeit a Strand Allstars-dal debütálását követően is érdemes nyomon követni, hiszen a fesztivál indulásáig három további új felvétel kerül majd ki. Az újjászülető zeneszámok a Strand idei központi tematikájához, a cirkuszhoz kapcsolódnak, így a klipek mindegyikét a Fővárosi Nagycirkusz látványos tereiben rögzítették. A 2023-as Legendák produkcióban az idén 40 éves Pál Utcai Fiúk Legelő című számát az Aurevoir. öltöztette új köntösbe. Az zenei találkozás eredményét augusztus 14-én a Hajógyár felületein ismerhette meg a nagyközönség.

„Idén már másodjára vágtunk bele a Legendák projektbe, ami az egyik kedvencünk lett. A fesztiválszezon végét idén is erősre kanyarítjuk a négy zseniális párosítás közös zenéjével. Fél év munkájának aratjuk le a gyümölcsét, boldogok vagyunk, hogy megnyertük ezeket az előadókat” – mondta Dénes Adél, a Petőfi Kulturális Ügynökség könnyűzenei igazgatója.

A Legendák sorozatban további két dalpremier várható: a Blahalouisiana Kovács Katival együtt lépett a cirkusz porondjára, és a közös munka eredményeképpen a Szólj rám, ha hangosan énekelek című örökzöld egy új verzióját ismerheti majd meg a nagyközönség, míg Pénzes Máté zenekari formációja, a Pénzes Máté és a Zseb Presser Gábor Miénk itt a tér című slágerét értelmezi újra.

Az elkészült dalokat és a hozzájuk forgatott klipszerű live act videókat augusztus 14-én, 18-án és 21-én a Hajógyár YouTube-csatornáján és Debüt rovatában láthatja és hallhatja először a nagyközönség, a zenei anyag pedig néhány nappal később a platform Spotify-csatornájára is felkerül. A Legendák sorozatnak köszönhető zeneszámok egy exkluzív közös koncerten szólalnak majd meg a Strandon.

A Balaton déli partját megcélzó fesztiválozók számára nem csak a Legendák projekt tartogat lehetőségeket. A Hajógyár a Strandon saját helyszínnel, a Petőfi Színpaddal várja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat, ahol többek közt olyan előadók gondoskodnak majd a hangulatról, mint Sisi, a Platon Karataev vagy az Abigél. A színpad teljes zenei programja a Hajógyár Facebook- és Instagram-oldalán napi bontásban is elérhető.

Nyitókép: Karácsony János James a Legendák sorozatban. Fotó: Hajógyár