Június 15. és 21. között immár harmadik alkalommal jelentkezik a FARE CINEMA – Képírók szakmája tematikus olasz filmszemle, amelynek célja az olasz filmművészet népszerűsítése.

Az elmúlt két évben a program az olasz filmgyártás jeles képviselőit üdvözölhette Magyarországon, többek között itt járt Edoardo Falcone rendező, Paolo Ferrari operatőr, Pippo Mezzapesa rendező és Pasquale Catalano zeneszerző is. A FARE CINEMA – Képírók szakmája idei teljes programja online formában lesz elérhető. Az online tartalmakhoz angol, francia és spanyol nyelveken biztosítanak feliratot.

Ahogy a korábbi alkalmakkor, idén is a „mozi szakemberei” lesznek a Fare Cinema program középpontjában. Céljuk, hogy reflektorfénybe kerüljenek azok a mesterségek, amelyek nyomán az olasz filmgyártás megelevenedik.

A 2020-as kiadás Federico Fellini előtt tiszteleg, a rendező születésének 100. évfordulója alkalmából. A program egy részét Alberto Sordi-nak dedikálják, az ő születésének szintén 100. évfordulóját üljük idén. A 3. Fare Cinema – olasz filmszemle újdonsága lesz még, hogy első alkalommal ünneplik meg az Olasz Mozi Világnapját június 20-án.

A részletes program az alábbi linken olvasható.

Fotó: IMDB