Debrecen, a cívisváros két jelentős közgyűjteménye, a Déri Múzeum és a Zoo Debrecen összefogott annak érdekében, hogy a nagyközönség közelebbről is megismerhesse Ázsia páratlan természeti és kulturális gazdagságát.

ZOO01257.jpg
Kép forrása: Déri Múzeum

Az április 2. és 30. között érvényes akció keretében az egyik intézménybe szóló teljes árú belépő felmutatásával a másik intézmény jelentős kedvezménnyel látogatható hétköznap, ráadásul a Déri Múzeum és a Nagyerdei Kultúrpark egyaránt tematikus kiegészítő programokkal hozza még közelebb a Távol-Keletet látogatóihoz.

A remek tavaszi kirándulóidőben öt kontinens, köztük Ázsia állat- és növényvilága is megcsodálható a Nagyerdő fái alatt, ahol olyan közönségkedvencek várnak minket, mint Mulan, a világritkaságnak számító észak-kínai leopárdkölyök – aki a bejáratnál felvehető keresőjáték főszereplőjeként is végigkalauzolhat minket a parkon – vagy Mei, az első debreceni születésű vörös panda. Érdemes meglátogatni a megújult terráriumba költözött kockás pitont, de a krokodilfarkú bütykösgyíkok és vietnami barlangi gekkók bemutatója melletti, pálmaolajról szóló ismeretterjesztő sarkot is.

A Déri Múzeumban megtekinthető a nemcsak hazai, de nemzetközi mércével mérve is jelentős Szamuráj udvarház, ahol az Edo-kor virágzó iparművészete, illetve a 19. és 20. század fordulójának japán hétköznapjai elevenednek meg korhű atmoszférával. Előzetes regisztrációt követően japán „fegyversimogató” foglalkozáson is részt vehetünk dr. Kovács József Dénes történész vezetésével, vagy nekivághatunk egy feladványokkal teli hátizsákos körútnak a felkelő nap országának állandó kiállításában. Meghirdetett időpontokban, április 8. és 30. között a családok minden csütörtökön múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt, mely a Szamuráj udvarházat mutatja be játékos módszerekkel. Az izgalmas élményeket kínáló alkalmakon a részvétel ugyancsak regisztrációhoz kötött.

További információ a Déri Múzeum és a Zoo Debrecen honlapján.