A Mörk zenekar ígérete szerint novemberi, második nagylemezét havonta egy dallal vezeti fel. Az If Our Love a szeretet minden formáját élteti, a hozzá készült videóklip pedig arra hívja fel a figyelmet – két földönkívül lány földi látogatásának segítségével –, hogy mennyi szépség rejlik abban, hogy mindannyian mások vagyunk.

A most megjelenő If Our Love című dal zenei alapját a zenekar dobosa, Szabó Dániel Ferenc álmodta meg. A szerzemény zeneileg sokat változott míg elnyerte végleges formáját. Az eredeti ötlet 2019-ben vett új irányt: a Müpában megrendezett Danyèl Waro-koncert ugyanis akkora hatással volt a csapatra, hogy azonnal beleásták magukat a tradicionális Réunion-szigeti stílus, a maloya rejtelmeibe, és végül ezt marokkói ritmusokkal ötvözve egy, a Mörktől szokatlanabb ritmikai világot teremtettek.

A dal a témájában az előző kislemezhez is kapcsolódik, de ezúttal egy sokkal globálisabb problémára hívja fel a figyelmet.

„Minden emberi kapcsolat alapja a türelem, az őszinteség és a belefektetett energia − a szeretet és a megértés az, ami összeköt minket.

A közösségek életében vannak mélypontok, amikor egy pillanatra meg kell állni, egy kis helyet kell csinálni a fejedben és a szívedben, mert csak így alakulhat ki a megértés. Viszont minden olyan szándék, ami arra irányul, hogy közösségeket szétbombázzunk és minél kisebb egységekre bontsunk, az ártalmas, rosszindulatú és ellensúlyozásra szorul.”

Bár a dal születésekor még nem ez volt a fő inspiráció, mégis a videóklip már egyértelműen a jelenlegi közhangulatra válaszol. A történet szerint két földönkívüli látogat el a Földre, hogy egy egész napot kirándulással töltsenek. Ezalatt négy programpontjuk van, amivel megtapasztalhatják az emberi létet: találkoznak a természettel, belekeverednek a városi forgatagba, görkoriznak és esznek. Mindezt úgy, ahogy azt a saját bolygójukon megszokták.

„Ők ketten, a saját hazájukban teljesen hétköznapinak számító módon fejezik ki egymás iránti szeretetüket a nyílt utcán, amivel teljesen megbotránkoztatnak egy nyugdíjas hölgyet.”

A videó Zentai Márk (ének) és Szabó Dániel (dob) ötlete alapján, ef Zámbó Szonja rendezőasszisztens és Bátori Gábor ‘sinco’ operatőri munkájával készült.