Az idei év első fontos Kolorádó-híre mindenképp legyen az, hogy sikerül bepótolni a tavalyi év egyik legfontosabb lemezével jelentkező Black Midi koncertjét, de karcosabb gitárokkal érkezik majd a korábban Girl Band néven operáló Gilla Band is.

Nemzetközi popzenei frontról kiemelkedő fejlemény, hogy a Kolorádóra látogat két, szintén toplistás lemezt jegyző hölgy: a csilingelő gitárokat, kicsavart ritmusokat és kísérletezős r’n’b-t észrevétlenül slágerekbe gyúró Tirzah, illetve az experit súlyosabb basszusok, feszes ütemek és általában a dekonstruált klubzenék irányból megközelítő énekes-dalszerző Loraine James. Ráadásul az utolsó pillanatban csatlakozott a névsorhoz a tavaly év végi, Romeo címre hallgató lemezével a felnőtt popzenébe megérkező Sega Bodega is.

Az elektronikus felhozatalban az idei évben is képviseltetik magukat a világ klubjai Kanadától Grúziáig: velünk lesz a queer rave közeg két ünnepelt hőse, Eris Drew és Octo Octa, a brit technolegenda Ben Sims, a törtekkel tűzdelt neotrance hullámot magasan meglovagló D. Tiffany és Sansibar. 

Hazai oldalról nehezen tudnánk elképzelni az idei fesztivált például a közönségkedvenc, napokban szuperfriss debütlemezzel jelentkező Deva és a szintén közelmúltban publikáló Analog Balaton nélkül. Különleges, közös produkcióval áll a Kolorádó színpadára a Bohemian Betyars és a Parno Graszt, az újhullámos hiphopban otthonosan mozgó fesztiválózóknak pedig 6363, Holi vagy Kapitány Máté, Lil Frakk és Ress közös produkciójával kedveskednek a szervezők, de a lista még közel sem teljes. Ebben az évben is fellép az új, magyar nyelvű lemezzel jelentkező Platon Karataev, ráadásul a Middlemist Red-rajongóknak sem kell aggódniuk, hogy kedvenceik nélkül telik-e el a fesztivál.

Olvastad már beszámolónkat a 2021-es Kolorádóról? Kolorádó 2021 − Képes beszámoló az idei fesztiválról

A leginkább ígéretes, feltörekvő bandákkal idén is a KERET színpadán találkozhat majd a közönség: elhozza új lemezét Barkóczi Noémi, falevelek között beszűrődő fényben álmodozásra hív majd Laura,Denevér duó formájában pedig vendégül látjuk a hazai posztpunk közeg legfrissebb üstökösét is.

Ahogy minden évben, most is szerves részét képezik majd a Kolorádónak a közreműködő partnerek. El sem tudnánk már képzelni nem zenei programjainkat az AZVLM csapat fáradhatatlan munkája nélkül, idén is önálló programmal jelentkezik a Radiozora, Technokunst és a CRIME, bújtatunk majd titkos bulikat az erdőbe nappal és éjjel is, a HESSZ krút pedig friss érkezőként köszöntik majd.

Bérleteket a jelenlegi áron, 25 900 forintért február 13. éjfélig lehet majd beszerezni, utána 29 900 forintba kerülnek majd. A névsor közel sem teljes, érdemes ellátogatni a frissen kicsinosított Kolorádó-oldalra még több előadóért és minden egyéb hasznos részletért.

Fotók: Facebook/Kolorádó