Április 3. és 30. között rendezik meg a Békéscsabai Tavaszi Fesztivált, egy hónapon keresztül 36 programot kínálnak az érdeklődőknek – hangzott el a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján.

Munkácsy-negyed
Békéscsaba, Munkácsy-negyed

Forczek Győző, a főszervező Csabagyöngye Kulturális Központ (Csakk) fesztiváligazgatója elmondta, a központi épületben 25, a hozzájuk tartozó intézményegységekben 11 rendezvénnyel várják az érdeklődőket. Kiállításokat, könnyű- és komolyzenét, ismeretterjesztő és színházi előadásokat is kínálnak, és beemelték Békéscsaba egyéb kulturális intézményeinek programjait is a fesztivál kínálatába.

A legnagyobb nézőszámú termet Hobo Vadászat című koncertjének és a Szép nyári nap című Neoton-musicalnek biztosítják. Újszerű produkció lesz április 27-én a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar és Pribojszki Mátyás Jumping Matt and his combo nevű blueszenekarának koncertje. A Munkácsy-emlékház biztosít helyszínt a 21. Kisnemesi Otthonok Országos Találkozójának. A Meseházban két alkalommal is jazzkoncert lesz, az Arany János Művelődési Házban tart lemezbemutató koncertet Farkas Sándor WolfLex április 20-án, a Jaminai Közösségi Házban pedig a 70-es, 80-as és 90-es évek reklámtáskáiból nyílik Szatyormustra április 26-án. A fesztiváligazgató elmondta, a kiállítások ingyenesen tekinthetők meg, ahogyan a Lobogó Láng és a Világfa nevű formáció koncertje is.

A fesztivál nyitóprogramja az Anna and the Barbies színházi duója lesz Novák Péterrel. Lemezbemutató koncertet ad a 30Y zenekar, Haumann Petra előadásában nézhetik meg a Karinthyráda monodrámát, Békéscsabán is előadja Mahó Andrea, Nagy Sándor és Serbán Attila az Apassionata elnevezésű musicalestet. A programsorozatot a Jimmy and the Mustangs koncertje zárja.