Belső csend címmel virtuális kiállításon mutatják be azon képző- és fotóművészek munkáit a Kölcsey Központ honlapján és Facebook-oldalán, akik ezt a nyilvánosságot választják, illetve megfelelnek a kiírás feltételeinek.

A szervezők elsősorban a mostani rendhagyó időkre reflektáló művekre számítanak, de várnak az országos tárlatokon és korábbi alkalmakkor még nem szerepelt műveket is.

A tárlat az eredetileg tervezett időpontban, május 2-án, szombaton 15 órától lesz nyilvános Facebookon és a Kölcsey Központ weboldalán.

A rendhagyó tárlatot érdemes többször is felkeresni, mert az májusban újabb és újabb érdekes részletekkel bővül: a művek mellett az alkotó maga is megjelenik, fotóval, személyes vallomással, némelyek kisfilmmel árnyalják, értelmezik a művet vagy az életpályát.

A virtuális kiállítás idején, május 2. és június 2. között a látogatók internetes szavazáson dönthetik el, mely alkotók műveit látnák még szívesen. Szavazni a Kölcsey Központ Facebook közösségi oldalán képes formában közzétett alkotások kedvelésével lehet.

A tárlatra a vizuális tárgyalkotó művészeteket hivatásszerűen művelő, Hajdú-Bihar megyei, debreceni vagy szoros helyi kötődéssel rendelkező alkotók jelentkezését várják.